Майка на 6 деца взриви мрежата със скандалното си заявление за мъжете и нежеланата бременност

Майка на 6 деца взриви мрежата със скандалното си заявление за мъжете и нежеланата бременност

Понякога имаме чувство, че човечеството се е върнало със сто години назад, в началото на ХХ век, когато жените активно се бореха за правата си. Днес сме свидетели на същото с разликата, че сега дамите се борят за това, което вече имат.

Дойде времето, когато най-унизената и безправна класа е средностатистическият бял мъж.

Шега, поглед, жест – всичко това е достатъчно основание, за да бъде обявен един мъж за сексист, расист, хомофоб и Бог знае още какво. А сексскандалът, който се завихри около филмовия продуцент Харви Уейнщайн, развърза ръцете на войнствено настроените феминистки, които сега си намират поводи да обвиняват представителите на силния пол във всички смъртни грехове. Днес ще ви разкажем за точно такъв един случай.

В профила си в Туитър 44-годишната американка Габриел Блеър написа няколко поста, в които хвърля цялата отговорност за нежеланите бременности върху мъжете. Според нея, господата са напълно незаинтересовани в прекратяването им и изобщо не се интересуват от женското здраве.

Майка на 6 деца взриви мрежата със скандалното си заявление за мъжете и нежеланата бременност
 

Габриел е написала статия по темата още преди 3 месеца, но, притеснена от реакцията на обществото, не я публикува. Като алтернатива тя вижда социалната мрежа. Първият й пост по темата се появява на 14 септември. Жената е абсолютно уверена, че мъжете не се интересуват от намаляване процента на абортите и въобще не им пука от страничните ефекти на контрацептивите.

„Аз съм майка на шест деца и мормон. Разбирам добре аргументите, свързани с абортите, религията и други подобни неща. Чувала съм безброй изказвания на мъже за репродуктивните права на жените“.

Габриел излага и доводите си по темата. Тя пише, че жената може да забременее само 2 дни в месеца, т.е. едва 24 пъти годишно. Освен това с годините способността за зачеване при жените намалява, докато мъжете запазват способността си да създават потомство цял живот.

Тя твърди, че схващането, че двойките взимат едно подобно решение заедно, е мит, който работи, но само когато става въпрос за това детето да бъде задържано. В останалите случаи е виновен единствено и само мъжът.

„Ако сте мъж, който еякулира няколко пъти дневно, то само за 24 часа вие можете да предизвикате няколко бременности. Теоретично един мъж може да предизвика 1000+ нежелани бременности за една година“, посочва авторката.

Габриел уточнява, че смята контрацептивите за възможно най-доброто изобретение на ХХ век, но подчертава, че те силно вредят на женския организъм. Освен страничните ефекти, тези средства са много скъпи, понякога недостъпни и задължително изискват посещение при лекар.

Но най-много американката е възмутена от факта, че мъжете отказват да използват презервативи. Те са скъпи и лесно достъпни, но по различни причини, най-често лични, голяма част от мъжете се отказват от тях.

„Има мъже, които са готови да преглътнат факта, че партньорката им ще забременее, рискуват живота, здравето и социалния й статут, само и само да изпитат огромно удоволствие за няколко минути. Реално ли е? Да“.

Постовете й, естествено, се превърнаха в истински вирус в мрежата и за часове успяха да породят бурна дискусия. Практически всички жени застават зад многодетната майка, а представителите на силния пол не крият възмущението си от подобни обвинения.

„С моята приятелка използваме метода на прекъсване на половия акт, заедно следим цикъла й и заедно изпълняваме равностойни задължения за предотвратяване на нежелана бременност. Но вие казвате, че ако тя забременее, вината ще бъде моя на 100% ?“, пише интернет потребител.

„Много слаби аргументи. Жената има последната дума, когато нещата стигнат до съгласието. Да обвинявате мъжете за всички нежелани бременности е безотговорно и мързеливо“, посочва друг.

Трети пък отбелязва, че въпросният туит много вреди на аудиторията. „Вашите читатели вярват в това. Да наблюдавате как одобрително кимат с глава е много тъжно. За съжаление, вие демонстрирате голямото си недоволство към мъжете и това ще се съхрани завинаги“.

Да се хвърля цялата вина за нежеланата бременност върху мъжете е най-малкото безотговорно. Освен това, подобна позиция превръща жената в жертва, а именно срещу този образ се борят съвременните феминистки. Решението се взима и от двамата партньори – това е истината. За всичко останало се предвижда наказателна отговорност. А ако жената съзнателно предприеме такава стъпка, тогава изобщо няма какво да се говори. /jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply