Премиера: Най-голямата внучка на Симеон II дефилира на модния подиум в Ню Йорк (СНИМКИ)

Тя е млада, красива, с потекло, а вече и световноизвестна. За най-голямата внучка на цар Симеон II Мафалда доскоро се знаеха две неща – че е княгиня от България и че е певица. Изненадващо обаче световна слава й донесе първо друга нейна изява – дъщерята на княз Кирил Преславски и испанката Росарио Надал бе харесана за модел и участва в Седмицата на модата в Ню Йорк в началото на септември, съобщава bg-voice.com.

Мафалда, която е наследила вкуса към изисканите тоалети от майка си, дефилира на подиума заедно с дъщерята на принц Павел от Гърция. За разлика от нея обаче Олимпия има траен интерес към модната индустрия. Също като другата Олимпия – по-малката сестра на Мафалда, която преди време дори изкара стаж в ателието на световния дизайнер Валентино, чиято муза е била майка им Росарио. Докато Мафалда търси индивидуализъм, но и изчистени линии и старателно постигната небрежност, присъщи на стилната й майка.

Премиера: Най-голямата внучка на Симеон II дефилира на модния подиум в Ню Йорк (СНИМКИ)

Царската внучка вече е имала среща с модната индустрия – през миналата година нейна песен озвучи клип за представянето на новата колекция на марката „Спрингфийлд“, а самата тя се явява за кратко във филмчето именно в ролята си на певица.

За първи път обаче сега в Америка тя дефилира като истинска манекенка. И редом със световноизвестни имена на модата представи тоалети от пролетните колекции на американските дизайнери Майкъл Корс и Тори Бърч.

Истинската й страст обаче остава музиката. През октомври царската внучка ще издаде първия си албум, а мечтата й е да оглави музикалната класация „Билборд“.

Възможно е и да я осъществи, след като рамо й дава продуцентът Ян Бартър, благодарение на когото е стартирала кариерата на звезди като Ейми Уайнхаус и Палома Фейт.

24-годишната Мафалда обича музиката от малка. Споделя, че дължи много на родителите си, които я поощряват и подкрепят с уроци по пеене и пиано. Когато пораства, започва да композира песни и от хоби музиката се превръща в нещо повече за нея.

След като завършва средното си образование, учи в „Бъркли“ в Бостън. Университетът е най-добрият в света в обучението по музика, там са се дипломирали имена като Куинси Джонс, Даяна Крол, Хуан Луис Гера и много други. Още през първата си година в музикалния колеж Мафалда записва сингъл по свой текст и музика.

Премиера: Най-голямата внучка на Симеон II дефилира на модния подиум в Ню Йорк (СНИМКИ)

Първия си концерт изнася едва на 16 г. заедно със свой приятел в клуб в Лондон. Леко дрезгавият й меланхоличен глас завладява публиката от раз. А миналата година я канят да пее на частно парти на „Масимо Дути“ в Мадрид.

Най-голямата царска внучка е най-активната и социално ангажирана от всички. Тя се включи в протеста на студенти срещу това, че техният университет прекъсна прослушванията си в Африка. И поиска равен достъп на всички кандидати за „Бъркли“.

Приятелят й Марк Абуслейман е от ливански произход, но е роден в Лондон и е учил медицина също в Бостън, в елитния Харвардски университет.

Макар да не знае български език, тя се прочу с увлечението си по нашите традиции и история – често пее народни песни и играе хора на инициативи, организирани от баща й или от създадения от него Сити клуб – на българската общност в Лондон.

Може да изпее „Хубава си, моя горо“. Преди няколко години двете със сестра й направиха онлайн проект „Нашата България“, с който подпомогнаха събирането на средства за българска чешма в Кенсингтън Гардънс в Лондон, която беше открита от княз Кирил и Димитър Бербатов. Често ходят и в българското училище в британската столица.

Премиера: Най-голямата внучка на Симеон II дефилира на модния подиум в Ню Йорк (СНИМКИ)

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply