Супер рецептата на Виктор Ангелов за шоколадово суфле със сабайон

Супер рецептата на Виктор Ангелов за шоколадово суфле със сабайон

Шеф Виктор Ангелов смело може да се нарече лошото ченге в българския вариант на световноизвестното състезание за професионални готвачи „Hell’s Kitchen”. Специално за  вас той разкри своята рецепта за шоколадово суфле със сабайон.

Супер рецептата на Виктор Ангелов за шоколадово суфле със сабайон

Необходимите продукти за него са:
200 г краве масло
200 г шоколад
160 г захар
5 яйца
4 жълтъка (около 80 г)
90 г брашно
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)
За сабайон:
Нужни са ви:
2 яйца
30 г захар
90 г бяло вино
портокалова кора
щипка кардамон
В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!

Източник: jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply