Шеф Виктор Ангелов смело може да се нарече лошото ченге в българския вариант на световноизвестното състезание за професионални готвачи „Hell’s Kitchen”. Специално за вас той разкри своята рецепта за шоколадово суфле със сабайон.
Необходимите продукти за него са:
200 г краве масло
200 г шоколад
160 г захар
5 яйца
4 жълтъка (около 80 г)
90 г брашно
Начин на приготвяне:
Разтопяваме шоколада и кравето масло на водна баня. Междувременно разбиваме захарта и яйцата в миксера до получаване на мека пяна. Добавяме жълтъците към сместа от шоколад и масло. След което обединяваме сместа от шоколад , масло и жълтъци със разбитите яйца и захар. Накрая добавяме пресятото брашно и бъркаме, докато се усвои.
В предварително намазани с краве масло формички за печене и покрити с какао на прах, разливаме готовата смес. Замразяваме. При поръчка изваждаме и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса между 6 и 10 минути (до готовност)
За сабайон:
Нужни са ви:
2 яйца
30 г захар
90 г бяло вино
портокалова кора
щипка кардамон
В купа на водна баня слагаме яйцата, захарта и виното. Разбъркваме енергично, добавяме портокалова кора и кардамон за аромат. Използва се на момента!
Източник: jenata.blitz.bg