Съставиха списък с най-вредните кухни в света

Съставиха списък с най-вредните кухни в света

Списъкът започва с чешката кухня. Тя е пълна с меса на скара, бира, сладки и десерти. Печен джолан, кнедли, колбаси – кисели колбаси, минимално количество зеленчуци и печени маса – всички туристи са очаровани, и след това да се връщат в къщи с килограми отгоре, от които не могат да се отърват поне година. Храната обаче се отразява и на местните жители: в Чешката република е едно от най-високите нива на затлъстяване сред населението в света.

В САЩ, много мазнини и пържено. Част от традициите на американската кухня са вкоренени в XVII – XVIII век, в английската кухня. Има много заемки в нея – изключително успешни и популярни – от кухнята на Германия, Италия и Китай. Хамбургер, макаронени изделия, пица и за известно време пърженият ориз са заемали твърдо място в диетата и стомасите на американци и гости на страната. Вкусно – но много вредно.

Германия е много подобна на Чешката република. Бира, месо, колбаси. А също и картофена салата и шоколадова торта „Черна гора“. В същото време две трети от консумираното от германците месо е свинското, което обикновено се яде с бира. Местните хора казват за него: „Ако Адам имаше бира, той никога нямаше да изяде ябълката“ и следвайте този съвет. Зеленчуците и плодовете в храната на германците са наистина много малко количество.

В Белгия, същото месо – макар и малко по-малко свинско и повече заешко – под формата на пържоли, гулаш. Има обаче по-сложни мотиви: част от рецептата от белгийската кухня е заета от съседна Франция. Белгия е най-известна с шоколада, вафлите и пържените картофи. Местните хора ядат всичко това в големи количества.

В арабските страни, на Арабския полуостров, се предпочита здравословната кухня. Арабите ядат много зеленчуци и зърнени храни, месото е задушено, не пържено. Но в същото време те консумират голямо количество източни сладки – и това е нещото, което прави кухнята им вредна. Фокусът е на захарта, маслото и тестото. С всичко това там се прекалява./ Zdrave.to

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар