Това са най-скъпите предястия в света

Предястието е онази част от менюто, която често пропускаме или, на която обръщаме внимание на специални поводи. Когато се сблъскате с четиристепенно меню, то очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър. Обикновено е такова, че да бъде „изядено с ръка“ или с минимално използване на прибори. За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но има сведения още от Римската империя, където се е сервирало по две основни ястия- едното по- оскъдно, което е минавало за ордьовър. foodpanda, подбра най- възхитителните предястия, отличени от световните мастър шефове.

– Хапки с крема сирене и краставици. Колкото и обикновено звучи, това е едно от най- предпочитаните предястия. В един от най- скъпите холандски ресторанти, може да си поръчате срещу 86 евро.

– Руле със сирене и прошуто. Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най- високо качество. Този италиански ордьовър, може да поръчате срещу 165 евро, в Милано.

– Пилешки дип. Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена. Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.

– Кралски скариди със сметана. Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.

– Пълнени домати „Капрезе“. Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария, може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply