Към бременните: Без интернет през деветте месеца

С всеки напредък на технологиите се появяват и различни проучвания, които разглеждат тяхното въздействие върху здравето. Едно от неотдавнашните проучвания е свързано с ефекта на Wi-Fi лъчите върху бременни жени.

Наскоро проведено проучване цели да установи възможните последици и потенциални опасности, на които бременните жени са изложени, ако често използват интернет.

Целта на проучването, провеждано от организациите „Environmental Health Trust“ и „Grassroots Environmental Education“ е да образова всички бъдещи майки как да намалят излагането на плода на Wi-Fi лъченията, пише БГНЕС.

Педиатрите предупреждават, че през последните няколко десетилетия откакто мобилните устройства са станали наше всекидневие, драстично се е увеличил броят на децата с неврологични нарушения и че трябва да направим всичко, което е по силите ни тази цифра в бъдеще да се намали.
Все още няма категорични данни доколко това лъчение може да навреди на плода в утробата, но това, което е известно е, че потенциална опасност съществува и че използването на интернет при бременност трябва да се сведе до минимум. Изследователите в проучването отправят призив към всички бременни жени колкото е възможно по-малко да използват интернет през деветте месеца сладко очакване.

Ето няколко съвета, които те смятат, че задължително трябва да се спазват от бъдещите майки:
Избягвайте да носите мобилния телефон близо до тялото, в джоба на панталоните или якето си.
Не позволявайте на мобилните устройства (таблети, преносими компютри) да докосват тялото ви, докато са свързани към мрежа.

Когато говорите по мобилния си телефон, използвайте слушалки или високоговорител.
Избягвайте да използвате мобилни устройства в колата, автобуса или асансьора.
Изнесете всички безжични устройства от спалнята.
Използвайте Wi-Fi само за „сваляне“ на съдържание, след което прекъснете връзката и гледайте съдържанието.
Не стойте близо рутера или модема за връзка с интернет.
Когато не ги използвате, просто ги изключете.

Източник: actualno.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply