Заведоха дело за 100 млн. долара срещу Ким Кардашян

Съдебно дело за 100 млн. долара за измама е било заведено срещу риалити звездата Ким Кардашиян Уест, съобщава сайтът TMZ.

По информация на изданието, през 2014 година тя сключила сделка с производителя на софтуеър Дейвид Либенсон за създаване на приложение за емоджита, наречени „кимоджи“. 60% от печалбата щяла да отива за Либенсон и партньорите му. Договорката била Ким Кардашиян сама да подаде документите за защита на търговската марка, твърди TMZ, цитиран от БГНЕС и Дарик.

Според книжата по делото, малко след това риалити звездата обвинила един от партньорите на Либенсон, че е оповестил лична информация за нея и се изтеглила от сделката.

В документите пише още, че тя се опитала да окаже натиск на Либенсон да не завежда дело, но той отказал. Самият Либенсон заявява, че Кардашян е знаела за изтичането на персоналната информация преди да подпише договора, така че това било просто оправдание да не изпълни ангажиментите си.

Искът срещу Кардашиан е за 100 млн. долара за нарушение на договора, измама и пропуснати ползи от проекта „Кимоджи“, пише още TMZ.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар