6 неща, които можеш да правиш, ако имаш усещането, че животът ти е зациклил и всичко е монотонно

Животът е странно нещо. Понякога ни се случват твърде много неща и ни се иска да забавим темпото, за да можем да се насладим повече на даровете, които ни предлага…

Друг път обаче минават дълги периоди от време, в които сякаш нищо не се случва, усещаме как се носим по течението, циклично се повтарят ден след ден, все едни и същи, еднообразни, които ни вкарват в коловоза на сивото ежедневие, пише edna.bg.

В тях ни липсва енергия, времето минава тежко, умислени сме, но не сме креативни и не можем да измислим нищо гениално.

Разбира се, не можем да минем и без едните, и без другите. Но днес ще ви дадем няколко идеи какво да правите, когато чувствате, че на всички хора около вас се случват прекрасни приключения – в личен и в служебен план, а вие ги виждате отстрани и завиждате благородно (мечтаейки да сполетят съвсем скоро и вас)…

Спортувайте

Да, колкото и странно да звучи, в моменти, когато се чувствате сякаш светът за вас е спрял, движете се! Не, никой не казва, че трябва да е фитнес и че трябва да го правите 7 дни в седмицата. Започнете с малки стъпки напред, по 1-2 пъти седмично и изберете движение, което ви зарежда както физически, така и психически. Дори да е динамична разходка в парка на бърз ход.

Рисувайте

Дори и да не можете. Просто си купете скицник, моливи, бои и се постарайте поне веднъж в седмицата да оставате сами с мислите си и белия лист. Нека всички емоции намерят път към вашата творба. Тя е за вас, никой няма да я гледа и да я оценява. Ще го направите за себе си и ще се почувствате по-добре, рисуването е чудесен начин за терапия на душата.

Започнете да учите нов език

Никой не ви насилва да е в школа, при учител. Живеем във време, в което дори на телефона си можете да изтеглите самообучител по испански и да започнете постепенно дори за 20 минути на ден – с най-лесните думички и граматика. Ако ви е интересно и се запалите, тогава можете да потърсите учебници и евентуално да прибегнете до преподавател, за да задълбочите познанията си.

Започнете да практикувате йога

Йогата е помагала на хората да се справят с мисловните си бариери от древни времена. Неслучайно и днес толкова много от нас я практикуват и осъзнават ползата от медитацията, правилното дишане и асаните. Ако можете да посещавате курс за начинаещи поне 1 път седмично – страхотно! А ако нямате такава възможност – онлайн ще намерите безброй видео съдържание с уроци, включително и за хора, които никога не са се занимавали с това.

Гледайте домашен любимец

Ако нямате такъв и категорично не искате да вземете собствен, помолете ваши приятели, които имат куче или коте, да ви го оставят за седмица-две. Те със сигурност ще се почувстват облекчени и ще се зарадват, че ги отменяте за кратко в тези задължения. А вие ще видите с колко положителна енергия ще ви зареди грижата по малкия космат приятел.

Намерете си хоби

Дали ще си направите мини градински кът с билки и цветя на терасата, ще започнете да четете повече, ще експериментирате в кухнята, ще плетете, ще гледате сериал, за който досега все не е оставало време, изборът е вас. Просто започнете да си създавате нов навик (който ви прави щастливи) и който представлява нещо по-различно от обичайното ви ежедневение досега. Това ще ви се отрази чудесно, бъдете сигурни!

Каквото и да изберете, знайте, че е нормално да има моменти в живота ви не всичко да е нормално. Те са резултат на отминали събития, свързани с вас или ваши близки, но се отразяват най-често не веднага, а малко след тях.

Минавайте през тези периоди бавно, третирайте ги като опит, а не като загуба на време и не пришпорвайте обстоятелствата. Вселената си знае колко да ви завърти в правилните посоки – никога прекалено рано и никога прекалено късно.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply