Домашен любимец според зодията

Вижте кои домашни любимци за коя зодия са подходящи, според rozali.bg.

Овен

Представителите на зодия овен обичат винаги да са в действие. Наслаждават се на разходки в парка, карат колело, спортуват. Затова е най-подходящият домашен любимец за тях е куче. Овните ще харесат по-едро куче, като лабрадор или ретрийвър, което да извеждат на дълги разходки сред природата. Разновидностите на хрътката също ще допаднат на представителите на зодията. Ако човекът не си пада по кучете, заложете на странностите на овена.

Телец

Телците предпочитат малки пухкави домашни любимци, които да прегръщат всеки ден след работа. Тази зодия не обича нестандартните подаръци, затова трябва да сте много внимателни с домашния любимец, който избирате за тях. Вземете им коте с гальовен характер или дребна порода куче. В случай, че телецът, за когото пазарувате, няма време за такива животни, купете му хамстер или морско свинче. Грижите около тях отнемат много по-малко време.

Близнаци

Близнаците са една от най-лесните зодии, за които да избирате домашен любимец. Те са активни, усмихнати и с чувство за хумор. Няма най-подходящ или неподходящ домашен любимец за близнаците. Те ще обичат всяко животинче, което им подарите. Куче, коте, морско свинче, рибки или домашен пор. Близнаците ще намерят място в сърцето си за всеки домашен любимец.

Рак

Раците са пазители на дома. За тях децата и роднините са на първо място. Няма домашен любимец, който да промени това. Затова най-подходящият домашен любимец за тях трябва да пази дома и да обича да играе с децата. Най-подходящи в това отношение са кучета като лабрадор и голдън ретрийвър. Друг подходящ избор за домашен любимец са декоративните рибки. Раците няма да ги възприемат толкова като попълнение в семейството, колкото като красива жива украса за любимия си дом.

Лъв

Лъвът е царят на животните, но преди всичко е котка. Затова не се учудвайте, че ще успеете да впечатлите лъвовете с породиста котка. Представителите на зодия лъв не обичат изтърканите и клиширани домашни любимци като кучета. С рибките ще им е твърде скучно. В същото време лъвовете не са достатъчно авантюристични, за да им подарите змия или игуана. Ще уцелите в десетката обаче, ако им вземете говорещ папагал или друга екзотична птица.

Дева

Девите са грижовни и търпеливи. На тях можете да подарите домашен любимец, който изисква грижи и отдаденост. Представителите на тази зодия ще имат нервите да възпитат домашния си любимец. Девите са най-добрите стопани на по-непокорни породи кучета и котки – чихуахуа, померан, сиамка.

Везни

Везните са зодията на баланса. Те не обичат домашни любимци, които биха разваляли реда у дома. В същото време няма да им хареса, ако им подарите твърде спокойните рибки. Домашният любимец на везните трябва да е златната среда – да могат да си играят с него и да го милват, но и когато решат, да могат да ограничат действията му. Затова най-подходящи за везните са хамстерите или морските свинчета.

Скорпион

Скорпионите са сред най-емоционалните представители на зодиака. Те ще се зарадват на всяко животинче, което им подарите. Освен това скорпионите са смели. Няма да се изплашат, ако решите изненадващо да им подарите гущер или паяк. Най-подходящият домашен любимец за скорпионите обаче са големите породи кучета. Скорпионът ще се зарадва на хъски, аляски маламут, немска овчарка или дог. Все пак, преди да направите толкова „голям“ подарък, консултирайте се с бъдещия собственик.

Стрелец

Стрелците обичат да се забавляват. Те са енергични и имат нужда от енергичен домашен любимец. Най-подходящи за това са кучетата. изберете куче от порода със средна големина – например болонка. Ако можете да си го позволите, подарете и малко по-скъпия, но много по-игрив джак-ръсел териер. Джак-ръселът е една от най-енергичните породи кучета. Внимавайте обаче, защото тези кучета на са добър избор за семейства с малки деца.

Козирог

Козирозите са сдържани и обичат да следват определен ред и порядък. Затова прекалено големи породи кучета не им се нравят. Вземете на козирога домашен любимец, който няма да нарушава строго установения ред у дома. Подходящ домашен любимец за козирозите са декоративните (червенобузи) костенурки. Може да им вземете и аквариум със златна рибка.

Водолей

Водолеите са дръзки и непредсказуеми. Затова при тях можете да рискувате с всякакъв домашен любимец. Те ще се забавляват каквото и да им подарите. Подарете им котка или плъх без козина, екзотична чинчила, дори змия. Водолеят ще приеме подаръка ви с усмивка и като поредното предизвикателство.

Риби

Рибите са любвеобилни и обичливи. Спокойната им натура обаче не се разбира с екзотичните животни. Ако подарявате домашен любимец на рибите, придържайте се към стандартните коте и куче. Ако представителят на зодия риби, на когото купувате домашен любимец, няма място за пухкави животни у дома, купете му рибки. Златна рибка в красив аквариум ще изненада рибите, защото ще е едновременно домашен любимец и красив аксесоар за дома.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply