Само втривате в лицето, или скалпа и действа безотказно

Ето някои съвети за приложение на содата бикарбонат, които може да не са ви известни, но сте готови да опитате, защото са наистина впечатляващи свойствата на това евтино и ефикасно средство, което може да съперничи по ефективност и качества на много скъпи козметични средства, пише За жената.

Пилинг за лице

За да поддържате свежа кожата на лицето, пилингът е неизбежен. Като се има предвид, че препаратите за тази цел са доста скъпи, направете си сами пилинг, като смесите ¾ сода с ¼ вода. Направете си естествена маска и се отървете от мъртвите клетки от кожата на лицето
си. Или просто сложете от гела си за лице на дланта и добавете същото количество сода, разбъркайте добре двете съставки, след това нанесете сместа върху лицето си, разтъркайте леко с кръгови движения и след това изплакнете обилно с вода.

Вашето лице ще блести и кожата ви ще бъде безупречно чиста.

Шампоан за коса

Ако косата ви се омазнява лесно или ежедневно използвате много продукти за коса, независимо дали става въпрос за гел или пяна, тогава със сигурност имате нужда от нещо, което да възстанови косата ви.

Това е една от терапиите, които професионалните фризьори използват в салоните си: сложете шампоан в дланта си, след което добавете половин чаена лъжичка сода за хляб. Втрийте в косата и скалпа. Оставете за няколко минути и изплакнете. Косата ви ще бъде безупречно чиста и кожата на скалпа няма да се замърсява толкова бързо, както преди.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар