Oчаква се ръст на споделените работни пространства и техните ползватели

Обемът на споделените офис площи в София към началото на годината възлиза на 33 000 кв. м, което се равнява на малко под 2% от общото предлагане на клас А и Б офиси. Това показва проучване на консултантската компания Cushman & Wakefield, чийто стратегически партньор за България е Forton.

„Данните на Cushman & Wakefield показват, че делът на coworking площите в София е сходен с останалите европейски пазари, с малки изключения като Лондон и Амстердам, където той е значително по-висок. Бързият ръст на този модел се свързва с предприемаческата култура, разцвета на технологичния сектор и стартъпите като явление. У нас присъствието и на трите сектора става все по-осезаемо, което ще увеличи интереса към нови coworking проекти“, коментира Станимира Пашова, мениджър „Офис площи“ в Cushman&Wakefield Forton.

Прогнозите на Cushman & Wakefield са в световен план, в това число и в България, споделените работни пространства и броят на техните ползватели да продължат да растат с бързи темпове в близките години.

Цялата новина четете в Parite.info.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply