5 причини да пиете шампанско без специален повод

За мнозина шампанското може и трябва да се пие само по много специални поводи, пише КРОСС.

Сватби. Нова година. Дипломирания. Раждания. Ама само първи раждания!

Да, за мнозина пиенето на шампанско е толкова върховен акт, че в никакъв случай не бива да допускаме някакви си обичайни събития като второ или трето раждане да ни го развалят. Все пак шампанското не е бира или вино, и ако допуснем то да се държи като тях, бихме го превърнали в… обикновено.

А „обикновено“ е нищо повече от любезен начин да кажем „не особено специално“.

Подобна тенденция би трябвало да натъжава всички любители на шампанското и искрящите напитки. Няма съмнение, че те са специални. Всъщност дори можем да се съгласим, че шампанското е най-специалното питие на света.

Но дали пък това не е основателна причина да го консумираме колкото се може по-често?

Също както инвестираме цялото си свободно време в любимото хоби например. Та нали за това е животът?

Така де, стига да сме си отметнали останалите задачи. Със сигурност пиенето на шампанско трябва да стои някъде след това да си нахраниш децата. Но също толкова сигурно е, че хората, които пазят шампанското само за специални поводи, пропускат много. Дайте да видим защо.

Важно е да честваме малките неща

Никой не може да оспори, че големите случки в живота са достойни поводи за празненство. Но животът не е само големи случки. Напротив.

Той е предимно в дребните всекидневни радости. Питиета след работа в сряда вечер. Пикник на поляна в неделен следобед. Храна за вкъщи с любимия сериал в самотна петъчна нощ.

Всичките тези моменти може и да не са чак толкова вълнуващи, колкото „големите“ поводи, но поне ни помагат да оцеляваме между тях. Дават ни повод за усмивка всеки ден. Е, как да не отпразнуваш нещо подобно? Със сигурност заслужават поне една чаша с балончета.

Дори не трябва да е безумно скъпо

Може би хората са прави, че шампанското е твърде скъпо, за да си го купуваме всеки ден.

Ако не си богат по наследство или Захари Бахаров не ти е крещял името по телевизора, едва ли можеш да изкараш повече от няколко месеца с подобен ритъм. Но пък някъде там има толкова други пенливи алтернативи.

Те може и да не са точно шампанско, но това не им пречи да са много добри. И им помага да са прилично евтини.

Вземете за пример кава и просеко. Ако трябва да бъдем честни, чаша кава на ден май е по-добре от чаша шампанско на ден. Защото нали него си го пазим само за специални поводи?

Ах, тези балончета!

Има едни хора, които редовно дават по 30–40 лв. за йога, понеже им действало успокояващо.

Дайте да ви светнем малко: взирането в издигащите се в чашата балончета има точно същия успокояващ ефект.

И струва наполовина на това някой да ви кара да заставате в анатомично невъзможни пози. Ако приемем, че се наливате със скорост половин бутилка просеко в час, току-що ви направихме около четири пъти по-изгодна оферта за душевен мир.

С шампанско всичко е по-така

Спомняте ли си какво казахме за обикновените събития. Е, забравете го. Трябва ви само чаша шампанско и всяко „обикновено“ събитие мигновено се превръща в грандиозен хепънинг.

Доставката на пица във вторник вечер става файн дайнинг. Питиетата преди полета се трансформират в ексклузивна дегустация. Дори събирането със сватовете може да мине за клубно изживяване. Всичко е въпрос на шампанско. Или достатъчно шампанско.

Шампанското е като фотошоп за невзрачните моменти в живота. Винаги е добра идея. Винаги, в 10 от 10 пъти, прави всичко по-добро.

Животът е твърде кратък

Клише е, ама е вярно клише. Защото животът е твърде кратък, за да пестим от удоволствия. Никога не знаеш какво те чака зад ъгъла.

Затова е особено важно да се възползваме от моментите, които са ни дадени, и да ги прекарваме колкото се може по-пълноценно и щастливо.

Наистина ли искате да погледнете назад и да съжалите, че не сте правили достатъчно от нещата, които обожавате? Наистина ли?!

Защо не си налeете една кава и не помислите по този въпрос?

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply