Как да си намерим куче, пасващо идеално на характера ни

Когато хората решат да си вземат куче, най-често избират според външния му вид или според „популярната” в момента порода. Държим да отбележим, че препоръчваме да посетите първо кучешки приют и едва след това да се насочите към варианта зоомагазин, пише Обекти. Както и да решите да постъпите, при всички случаи е важно какво ще бъде кучето, с което ще споделяте живота и дома си оттук нататък.Нека ви помогнем да направите правилен избор.

Куче пазач

Ако търсите куче, които да охранява и брани дома ви, помислете за ротвайлер, доберман или немска овчарка. Тези породи са естествени кучета пазачи, което означава, че им е вродено да се държат подозрително към непознати и да поставят сигурността на дома на първо място.

Семейно куче

Ето в тази категория лабрадорът или голдън ретривърът са абсолютните шампиони, защото обожават деца и са готови винаги за игра. Няма нищо на света, което да им донесе по-голямо щастие, от преследването на хвърлена топка. Ще ви изненадаме вероятно, като ви информираме, че доберманът също се разбира добре с деца. Особено ако са израснали заедно, разполагате с надежден детепазач. Ако тези породи ви се струват прекалено големи, вземете си бигъл.

Атлетично куче

Ако сте спортна натура, всяка сутрин тичате за здраве и ви се иска да си имате компания, помислете да си вземете пойнтер или сетер – тези кучета просто са създадени, за да тичат. Ако пък предпочитате по-малки, какво ще кажете за джак ръсел териер?

Джобен формат домашно куче

Ако си търсите приятел за гушкане, който винаги с радост ще се свие на дивана в краката ви, докато четете хубава книга или гледате любимото си предаване, то френският булдог или малтийската булонка са точно за вас.

Куче, подходящо за вечно заетите

Общо взето кучетата са социални същества, имат нужда от компания, за да се чувстват щастливи и пълноценни. Някои породи обаче предпочитат усамотението и се радват, когато стопаните им най-сетне излязат за работа и им освободят къщата. Ако начинът ви на живот предполага да сте навън през по-голямата част от времето, вземете си шар пей или басет.

Куче за пенсионер

Ако сте вече пенсионер и най-сетне имате повече време за своя космат приятел, чудесен избор би бил бостън териер, мопс или кавалер кинг чарлз шпаньол. Те са дружелюбни, любвеобилни, игриви и нямат нужда от часове на ден физическа активност.

В интерес на истината тук размерът няма най-голямо значение, колкото и изненадващо да звучи. Най-важен е характерът на кучето. Ако е малко, това съвсем не означава, че ще се чувства щастливо в апартамент. Все пак най-подходящи за такива условия са породи като йоркширски териер или булдог.

Куче за домакинство с много животни

Ако вече си имате домашни любимци, трябва много внимателно да подберете породата, защото в случая най-важното е всички да се разбират. Ретривърите, колитата и шпаньолите са винаги щастливи да имат компания за игри.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply