Кокосова вода – натурален еликсир за отлично здраве

Kокосовата вода е прозрачна течност, която изпълва младите плодове на кокосовата палма. Тъй като плодовете узряват, тази течност отделя масло от повърхностните слоеве на вътрешната обвивка на кокоса, а течността се превръща в кокосово мляко, след което това мляко се сгъстява и втвърдява, пише edna.bg.

Кокосовата вода, извлечена от плодовете без пукнатини, съдържа хранителни вещества, включително витамини, минерали, антиоксиданти, аминокиселини, цитокинини.

Тя е източник на минерали като магнезий, калций, калий.

Съдържа цинк, селен, йод, сяра, манган, бор, молибден, както и незаменими аминокиселини (валин, левцин, изолевцин, метионин, лизин, треонин, триптофан, фенилаланин).

Кокосовата вода има висока хранителна стойност и поради уникалния си състав има редица полезни свойства за организма, като:

– наистина утолява жаждата, тъй като е една от най-добрите рехидратиращи напитки;

– възстановява водния и електролитен баланс;

– премахва токсините от тялото.

Най-важното е, че за да усвоят всички полезни вещества, съдържащи се в кокосовата вода, тялото няма да има практически никакви усилия. Това е лека напитка, която ще ви позволи бързо да се възстановите и да получите допълнителна енергия без никакви странични ефекти. Друга полезна характеристика е създаването на неблагоприятно местообитание в стомашно-чревния тракт при различни паразитни червеи и опасни инфекции.

Естествената кокосова вода има толкова полезни свойства, че никоя друга естествена или синтетична напитка няма. Тя е естествен антиоксидант, който ефективно се бори с излишъка от свободни радикали в тялото и по този начин забавя процеса на стареене, като предпазва клетките от унищожаване!

Кокосовата вода не изчерпва полезните си свойства дотук – трябва да я използвате, ако искате:

– подобряване на кръвообращението и намаляване на риска от инфаркт, тъй като намалява кръвното налягане и намалява образуването на плаки по стените на кръвоносните съдове;

– да се отървете от проблеми с храносмилането, което се постига чрез подобряване на метаболизма и нормализирането на чревната микрофлора;

– отстраняване на камъни в бъбреците и нормализиране на чернодробната функция;

– балансира нивата на кръвната захар, което е особено полезно за хората, склонни към диабет;

– прави кожата по-млада и по-здрава.

Тя всъщност няма противопоказания – не предизвиква алергии. В малки количества може да се използва от почти всички, а редовната употреба може да бъде противопоказана само в случай на непоносимост на организма към отделните компоненти, съдържащи се в нея.

Кокосовата вода е компонент на много диети, включително тези, които имат за цел премахване на токсините и шлаките от тялото (детоксикация).

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply