Какви сте в работата според зодията и как да бъдете по-успешни

Зодиакалният знак носи определени особености и характерни черти, които ни помагат по-лесно да разберем себе си и своите нужди понякога. Това важи без изключение и за поведението ни на работното място, пише Аз жената. Зодията ни може да предопредели някои черти от характера ни, както и да повлияе на отношението ни към работа, колеги, ръководители. Понякога тези особености, породени от зодията, могат и да попречат на кариерата ни, затова е добре да знаем за тях и да ги имаме предвид. Може би това знание ще ни помогне да бъдем по-успешни в работата си занапред.

Овен

Представителите на зодия Овен обикновено са самостоятелни играчи, които обичат да работят независимо от другите. Тяхната слабост в професионален план е слабата им концентрация. За тях работата от вкъщи за повече от няколко дни не е добър вариант, тъй като лесно се разсейват и не се концентрират така добре, както ако са в офиса. Друго характерно за тях е, че не са особено толерантни към колеги, които не са на разположение, когато те имат нужда от тях. Овните очакват всички да работят колкото тях и със същата отдаденост. Това обаче може да им попречи в работните отношения с колегите и не е изключено да се превърнат в аутсайдерите в офиса или на работното място.

Съвет: Опитайте се да бъдете по-снизходителни към хората, с които работите и да се съобразявате с индивидуалните особености на човека срещу вас. Не очаквайте всички да работят по същия начин, който е подходящ за вас.

Телец

Когато Телците са отдадени на една задача и са поели ангажимент, те работят сериозно и съсредоточено, без да имат нужда от надзор. Това тяхно качество им служи добре, когато се налага да работят дистанционно. Може да им се има доверие, че ще работят достатъчно съвестно и няма да се разсейват, докато не приключат с поетия ангажимент и работна задача. Това, което се отразява по-негативно на Телците в професионално отношение е промяната. Те изпитват трудност да се адаптират към нови обстоятелства и гледат скептично на промените в работата. Телците обичат да се чувстват сигурни и не са почитатели на изненадите.

Съвет: Опитайте се да приемате по-лесно промените и да се адаптирате към тях с минимум стрес за вас. Приемете ги като нормална част от вашето ежедневие, особено нещата, които не можете да контролирате.

Близнаци

Представителите на тази зодия обичат гъвкавостта в работен план и функционират най-добре, когато общуват. Това означава, че ако трябва да работят от вкъщи или дистанционно от колегите си, може би няма да се чувстват така добре, както в офис, но все пак ще намерят начин да общуват посредством социалните мрежи и електронна поща. Близнаците имат нужда да обсъждат работата си и да планират задачите си, за да бъдат максимално продуктивни. Тяхната гъвкавост им помага да се адаптират добре в нови ситуации и обстоятелства, а тяхната общителност бързо гради мостове с колеги и началници.

Съвет: За да подобрите своята продуктивност и да сте още по-успешни бъдете максимално концентрирани. Понякога губите от концентрацията си, разсейвате се с проблемите на колегите в стремежа си да общувате и да сте на разположение.

Рак

Благодарение на своята интуиция и най-вече на емпатията, присъща за представителите на тази зодия, Раците се справят много добре с професионалните си задачи. Те с лекота съчетават както работни ангажименти, така и личните си задължения. Интуицията им помага да се разбират с колегите и ръководителите си дори и без думи, разчитайки невербалните им сигнали. Раците са една от зодиите в зодиака, които се справят успешно, ако са на ръководни позиции, именно поради толерантността и емпатията си. Умеят да се поставят на мястото на другия и това им помага в работата.

Съвет: Балансирайте в отношенията си с колегите и не се увличайте в прекалено лични контакти. Това може да ви повлияе и да се отрази негативно на продуктивността ви.

Лъв

Лъвовете обичат рутината в работата си, тя ги кара да се чувстват спокойни и сигурни. Разбира се, като представители на една от най-нарцистичните зодии, обичат да бъдат хвалени на работното място и да се признават публично техните постижения и заслуги. Това понякога обаче може да подразни колегите им и да ги направи по-малко кооперативни, когато са в екип. Поради своята свободолюбива природа Лъвовете не са така успешни, ако работят в тандем с друг. Те разгръщат потенциала си, когато работят самостоятелно, но е възможно и понякога да се самозабравят и унесат, затова е добре да имат супервайзър.

Съвет: Прекрасно е да вярвате в себе си и в своите възможности, но е добре и да бъдете смирени в някои ситуации, за да не привличате гнева на колегите си.

Дева

Представителите на тази зодия са перфекционисти в работата. Те държат всичко, което вършат, да е направено идеално, без грешка. Концентрират се върху работата си без проблем и не се разсейват лесно. Това, което понякога им изиграва лоша шега е, че се фокусират прекалено върху детайлите и потънали в тази концентрация, могат да изгубят общия план на дейността си. Това неминуемо рефлектира върху настроението и самочувствието им.

Съвет: Не губете поглед върху общата картина в работата си и не я жертвайте за сметка на детайлите. Работете фокусирано, но и почивайте, за да можете да сте продуктивни по-дълго време.

Везни

Везните са почитатели на компромиса в работен план. Те не са конфликтна зодия, общителни са и са склонни винаги да търсят решение, което е угодно на всички страни в дадената ситуация. Тъй като са доста контактни, за тях не е препоръчително да работят дистанционно, освен ако не се налага. Изолацията не им понася добре, чувстват се потиснати и не са така продуктивни, както ако работят в социална среда и могат да общуват свободно с колегите си.

Съвет: Ако ви се наложи да работите от вкъщи поради някаква причина, стремете се да запазите доброто си настроение и не унивайте. Намерете начин да общувате с колегите си, макар и по виртуален път, за да не се чувствате изолирани.

Скорпион

Скорпионите са една от най-конкурентните зодии. Те обичат да се състезават с колегите си и да демонстрират превъзходство. Скромността не им е особено присъща, което дразни често колегите им. Те обичат работата си, отдадени са на нея и дори да им се наложи да работят дистанционно, можете да сте сигурни, че ще свършат задачите си брилянтно.

Съвет: Перфекционизмът ви понякога плаши колегите ви и те се дистанцират от вас. В един момент може да се окаже, че сте изолирани, а това ще навреди на работата ви, рано или късно. Опитайте се да не изисквате прекалено много от хората, така, както изисквате от себе си. Вашите високи стандарти не са постижими от всеки и е важно да проявявате разбиране към другите.

Стрелец

Представителите на тази зодия са сред най-креативните в зодиака. Трудно се вписват в рамки и ограничения, не им е лесно да спазват и работно време. За тях е много подходящо плаващо работно време, както и професии, които не изискват работа на едно и също място всеки ден. Скуката и еднообразието убиват бързо креативния дух, който Стрелците носят в себе си, затова трябва умно да избират професия и работно занимание. Тяхната продуктивност зависи основно именно от креативността.

Съвет: Имате нужда от граници в работата си, дори и да не са прекалено видими. Те ви помагат да сте продуктивни, без да изгаряте в прекалено много страст и ентусиазъм.

Козирог

За Козирозите не е проблем рутината на работното място, тя не ги изморява или пък да пречи на креативността им. Те умеят да се адаптират добре към нова работна обстановка и бързо свикват с нея. Фокусирани са на 100% върху работата си, отдадени са ѝ изцяло. За тях важи правилото, че работа не се носи вкъщи. Обичат професионалните си ангажименти, но в момента, щом напуснат офиса или работното място, те забравят за задачите и насочват мислите към личните си дела.

Съвет: За да повишите своята продуктивност не би било зле понякога да разчупвате ежедневието си и да опитвате нови неща в работата. Рутината е полезна, но е възможно да ви лиши от нови и по-креативни постижения.

Водолей

Макар Водолеят да е въздушен знак и да имат необходимост от обмен на идеи с колегите и ръководителите си, те също така добре се справят и ако работят дистанционно и самостоятелно. Не е задължително да общуват „очи в очи“ със своите колеги, за да свършат успешно задачите си, могат да го направят и виртуално. За Водолея няма граници в общуването и нищо не може да му попречи да комуникира с другите, стига да иска.

Съвет: Вслушвайте се по-често в това, което ви казват колегите. Понякога сте толкова убедени в своята правота, че не се замисляте за позицията, която другите изказват. Научете се да слушате и чуждото мнение, без да е задължително да се съгласявате с него.

Риби

Рибите са мечтателите на зодиака. Те държат на своето лично пространство в работата, но дори и да им липсва такова, те са способни да се изолират от другите в свой собствен свят. Общуването с колеги и ръководители не ги притеснява, но и да липсва комуникация, това не е проблем за тях. Те могат да вършат работата си отговорно и професионално, без да я обсъждат с другите или да се налага някой да ги надзирава и да осъществява контрол над тях.

Съвет: Макар и да не сте почитатели на социалните контакти в работата, научете се да общувате с колегите си, поне от време на време. Може да ви се струва излишно на пръв поглед, но впоследствие ще разберете, че комуникацията с определени хора ще ви донесе дивиденти.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар