Как да влезем във форма: 10 съвета от професионалните балерини

Повечето хора смятат, че стегнатото и хубаво тяло е синоним на здраве и красота, пише Мениджър Нюз. За балерините обаче поддържането на добра форма е ключова предпоставка за успешна кариера.  Не е случаен фактът, че професионалните танцьори се възприемат като своеобразни експерти по отношение на здравословното хранене и физическите упражнения.

Именно поради тази причина решихме да ви представим 10 съвета, които според руските балерини са ключови за поддържането на отлична фигура.

Супата е основно ястие, вечерята е лека

Ако искате да станете леки като перце, ще трябва да намалите количеството храна, което приемате на ден. Изключете тестото и солта от диетата си, включете повече зеленчуци. Но не прекалявайте. Старайте се ястията да са естествени и балансирани. В противен случай тялото ви може и да започне да жадува за сладки лакомства.

Трябва да знаете кои продукти са добри за вашето здраве

Експертите по здравословно хранене са единодушни, че сьомгата, бадемите, маслините, авокадото и камбите се отразяват прекрасно на тялото ви. Включете тези продукти в диетата си и много скоро ще почувствате прилив на енергия.

Най-добрият начин да се разтегнете, е да четете, докато правите шпагати.

Не е нужно да се насилвате да направите пълен шпагат. Просто седнете на земята, разтегнете краката си колкото можете, и започнете да четете от любимата си книга. Можете да пробвате и да гледате някое ново ТВ шоу.

Водете си дневник с приема на храна

Ще чувствате вина всеки път, когато ще се наложи да признаете пред своя дневник, че сте прегрешили с поредната поничка. Именно поради тази причина воденето на подобни бележки може да редуцира консумацията на вредни храни.

Ако искате да имате изящни крака, ще трябва да работите усърдно

Изгаряйте калории, като скачате на въже най-малко по 3 минути на ден. Пуснете любимата си музика и започвайте с подскоците. Може да се опитате да направите и простичко плие.

Пийте повече вода

Това е изключително важно. Ако забравяйте, поставете бутилка вода край бюрото или леглото си. Слагайте по една и в чантата, преди да тръгнете за работа. Ако вкуса й не ви допада, винаги можете да я овкусите с боровинки или резенчета ябълка.

Не се прегърбвайте!

Красивата поза ще ви направи по-слаби (поне визуално). Добра идея е да изпълнявате упражнения, които заздравяват гръбначния ви стълб.

Не позволявайте а ви доскучае

Без значение дали ходите на уроци по танци или на фитнес, шансът да се откажете, когато ви доскучае, е огромен. Затова опитвайте се да експериментирате с различни неща. Превърнете ежедневната си тренировка в забавно занимание. Така например един ден ходете на уроци по хип-хоп, на следващия – на йога, на третия – на плуване и т.н.

Взимайте нещата на сериозно

Купете си пачка, удобен анцуг или някакво друго спортно облекло. Взимайте нещата на сериозно. Това ще ви кара да се чувствате по-мотивирани.

Подобрете баланса си, дори когато сте в метрото

Поставете краката си на нивото на рамената, пуснете се от дръжката в мотрисата. Това е отлична тренировка за баланс. Друг вариант – тренирайте с надуваема топка фит бол.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар