23 неща, които трябва да направите, докато сте все още млади

Mладостта е време, изпълнено с невероятна енергия и спонтанни действия. Това е период, в който времето минава бавно. Сякаш всичко тепърва ни предстои, животът е вечен. Често си казваме „Все още съм млад/а. Има време, ще пътувам, ще науча чужди езици, ще открия своя специален човек…“ Рано или късно обаче откриваме, че времето минава по-бързо, отколкото си мислим. Затова – не губете време, а изживейте мечтите си, пише Obekti.bg!

Вижте залеза на необичайно място

Без значение дали е Тролтунга в Норвегия, някой малък остров в океана или покрива на висока сграда в местния ви град – всяко място ще свърши работа. Просто станете от леглото си, когато първите нежни лъчи на слънцето започват да се прокрадват в стаята. И не забравяйте да си пожелаете нещо, докато гледате изгрева на новия ден.

Не мечтайте за кайтсърфинг. Направете го!

Обичате да свирите на цигулка, да танцувате на фона на хип-хоп? Или може би сте огромни фенове на кайтсърфинга, но все още не сте се престрашили да се пробвате. Е, сега е моментът!

Покорете страховете си

Страховете от тъмно, височини или вода се срещат наистина често. Когато обаче се изправите срещу фобиите си, вие ще се освободите от тях и ще станете по-силни.

Не отминавайте онези, които имат нужда от помощ

Може би има нещо, което бихте могли да направите за хората, които наистина се нуждаят от помощ. Започнете с нещо дребно. Например дарете храна в местния приют за животни.

Осъществете най-невероятната си идея

Със сигурност можете! Дори първата стъпка към осъществяването на мечтата е равносилна на победа.

Намерете време за учене

Изпитите винаги идват по-бързо, отколкото предполагате. Не си търсете извинения, подгответе се!

Съревновавайте се, за да постигнете повече

Духът на конкуренцията ще ви помогне да постигнете по-добри резултати във всяка една област. Без значение дали става дума за готвене, архитектура, дизайн, кино или археология. Просто работете усърдно.

Възползвайте се от всяка една възможност, за да почерпите мъдрост от някой по-опитен човек

Разбира се, пробите и грешките са най-добрият начин за трупането на опит. Понякога обаче можете да редуцирате грешите значително, като потърсите съвета на някой по-мъдър човек.

Посетете карнавала с вашите приятели

Незабравими впечатления, ярки емоции и изпълнен с пулсираща енергия живот. Подобно събитие не е за пропускане.

Осъществете мечтата от своето детство

Мечтите от детството обикновено са безгранични. Представяме си се в най-различни сценарии. Искаме да бъде космонавти или пожарникари. Но какво ни спира?

Танцувайте в локвите на непознат град

Наслаждавайте се на младостта си, както и на съпътстващата я свобода. Погледнете към небето, поздравете слънцето, вятъра и дъжда. Бъдете щастливи, без значение от ситуацията, в която се намирате.

Намерете куража да бъдете себе си

Когато става дума за креативност, страховете и препятствията не трябва да ви спират да направите това, което искате. Бъдете себе си.

Борете се за своята любов

Всяка връзка си има своите пикове и спадове. Тежките времена в живота ви могат или да я заздравят, или да я отслабят. Именно вашите избори могат да наклонят везните в правилната посока.

Не се страхувайте да се изцапате, за да направите Земята по-чиста

Имаме само един дом в тази необятна Вселена – нашата красива планета Земя. Затова – нека да се погрижим за нея.

Откажете се поне от един вреден навик

Никой не е съвършен. Всеки си има своите вредни навици. Откажете се поне от един още днес.

Демонстрирайте своята креативност

Добавете повече цвят и вълнение към вашите монотонни дни. Бъдете креативни навсякъде – вкъщи, на работа, по време на почивка. Дори обикновената разходка в квартала може да се превърне в невероятно приключение.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар