Никол Kидман и факторът SPF100

Гледаме я всяка седмица в поредния нов епизод на „Големите малки лъжи“ и не спираме да се изумяваме от нейната бледа и гладка кожа. Да, никога няма да видите Никол Кидман с тен. Каква обаче е нейната тайна за това?

„Никога не съм имала тен, дори и когато бях дете. Сега се радвам за това, защото по този начин съхраних кожата си“, споделя наскоро в интервю актрисата, пише momichetata.com. „За образите в киното се радвам, че има спрей-тен и автобронзанти, от които понякога нанасям на краката си, защото с малко повече цвят изглеждат по-добре.“

Независимо дали е на снимачната площадка, или не, Кидман винаги нанася слънцезащитен продукт и използва изключително висока защита – SPF 100+. Нещо повече, когато трябва да е дълго на открито, тя слага от него по няколко пъти на ден – през поне три часа, защото дори и този фактор е необходимо да се използва както всички останали. Със сигурност той осигурява още по-надеждна защита от фактор 50+, а актрисата издава, че поради по-сухата си и плътна текстура е много подходящ като основа за грим.

Специалистите препоръчват при повече активности навън през лятото да използваме възможно най-високата защита за кожата си, не само заради изгарянето й, но поради всички онези опасности, които излагането на слънце води след себе си – рак на кожата, по-бързо стареене и пигментация. Оказва се, че разликата между SPF 30 и SPF 50 може да е само 1% разлика в защитата, но понякога този процент може да се окаже решаващ, особено ако забравяме да нанасяме продукта по-често, обичаме слънцето и искаме да имаме поне малко загар.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар