Изненадващи ползи от леда, за които не сте подозирали

Грижите за кожата не винаги означават купища пари, похарчени за скъпи продукти без видим ефект. Терапията с лед е неочаквано прост метод, който всеки може да опита у дома си и да се наслади на по-свежа и хубава кожа, без да похарчи нито стотинка.

Bright Side представя няколко начина, по които ледът може да стане част от разхубавяващите процедури, пише Обекти.

Какво трябва да знаете, преди да започнете терапия с лед

– Винаги я прилагайте върху чисто лице.
– Използвайте ръкавици, за да държите кубчетата – особено ако искате да направите дълъг масаж на лицето.
– За масаж на лицето прилагайте леда директно върху кожата – покрийте кубчетата с мека кърпа или найлонова торбичка.
– Можете да използвате кубчета директно върху лицето си за третиране на акне или подуване около очите.
– За да избегнете изгаряния на кожата, никога не прилагайте ледени компреси за повече от един час.
– Можете да удвоите ползите, като направите ледени кубчета с краставица, зелен чай или чесън.

За по-гладка кожа

Всяка вечер или преди лягане, опитайте следното: измийте си лицето, напълнете найлонова торбичка с лед и внимателно масажирайте областта на врата и лицето за около три минути. За няколко дни ще забележите резултати: кожата ви ще стане по-свежа и гладка. Освен това терапията предотвратява бръчките и помага да спите по-добре.

Освободете се от акнето

Терапията с лед е един от най-добрите начини да се справите с акнето. Измийте лицето си, увийте кубче лед в чиста кърпа или салфетка, и внимателно притиснете към пъпката за 3 до 5 минути. Резултатите ще ви изненадат.

Намалява бръчките

Този прост метод работи така: ледът подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене и бръчките. Можете да масажирате лицето си около минута всеки ден преди да нанесете грим.

Срещу разширени пори

Минете с кубче лед директно върху лицето си за 2 – 3 минути. Ако проявявате постоянство, че видите, че разширените и отворени пори ще се свият за няколко дни.

Сложете край на подпухналите очи

Има много причини да се събудите с подпухнали очи, дори да не сте плакали цяла нощ. Ледът е най-добрият помощник в подобни случаи. Увийте две кубчета лед в кърпи, сложете ги върху затворените очи и внимателно масажирайте в продължение на две минути с бавни кръгообразни движения.

Стопете мазнините в областта на корема

Ако не можете да си позволите професионална криотерапия, ето какво можете да направите у дома. Поставете пакет с лед върху корема за 15 минути. Махнете го за три минути, след което повторете за максимум час. Ледът трансформира белите мастни клетки в кафяви, които по-лесно се изгарят. Но, разбира се, този трик дава най-добри резултати, когато се комбинира със здравословна диета и редовни упражнения.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply