Яжте тези храни, за да отслабнете

Може би знаете, че сред най – полезните за отслабване храни са богатите на протеин. Те изискват повече време и енергия за обработка от въглехидратите и засилват метаболизма, помагат за регулиране на теглото, както и неговото поддържане впоследствие.

Вижте кои са храните, които трябва да присъстват в ежедневното ви меню, които са едновременно нисковъглехидратни и високопротеинови, което в комбинация с фибрите в тях прави чудеса с обмяната на веществата, регулацията на хормоните, поддържането на стабилни нива на кръвна захар.

Соево мляко – то е много богато на антиоксиданти и минерали и съдържа голямо количество протеини. В него се съдържат много малко въглехидрати или почти липсват, което го прави много полезно в поддържането на теглото и кръвната захар.

Рибата тон – тя е също толкова добър източник на полезни протеини и мазнини, подобно на сьомгата. Препоръчително е обаче да не е консервирана.

Фъстъци – те, както и маслото от тях са прекрасен източник на мононенаситени мазнини. Те са полезни за сърдечносъдовата система, кръвното налягане, стените на кръвоносните съдове, нервната система.

Бадеми – бадемите съдържат най-много фибри от всички други ядки. Те са много вкусни и засищащи, богати са и на омега-3.

Конопеното семе – това е една от най-високопротеиновите храни, богати на цинк, магнезий, желязо и калций. Голямото количество неразтворими фибри в състава му подхранва чревните бактерии и подобрява работата на сърдечносъдовата система, както и помага за намаляване нивата на холестерол и триглицериди в кръвта.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply