Непознати факти за морската храна

Рибата и морските деликатеси са жизненоважни за организма. Те съдържат протеини и стимулиеащи мозъка и цялото тяло веществат. Яденето на морски дарове помага да се предотвратят около 54 000 смъртни случая от сърдечни заболявания и инсулт всяка година, съобщават от Обекти.

Вижте още непознати факти за морските дарове:

– Всяка риба има различен вкус, качество и начин, по които да се приготвя.
– Когато избирате морска храна, се насочвайте към така наречените устойчиви деликатеси, което означава, че са уловени или отглеждани по екологосъобразен начин.
– Това, че някой риби са евтини, не означава, че не са вкусни или с недобро качество. – Костур и акула са достъпни, полезни и вкусни риби.
– Скумрия, акула и риба меч съдържат живак, но в умерени количества на консумация не може да ви навреди.
– Червените риби са едни от най-ценните в Персийския залив както за търговците, така и за любителите на риболова, но поради години на прекомерен риболов сега има план за управление.
– Месото от раци е с високо съдържание на витамин В12.
– Средно в Европа се консумира по-малко от една порция морски дарове на седмица.
– Можете да разберете дали рибата е прясна и готова за консумация, като я поставите в съд с вода. Ако рибата остане плаваща, това означава, че е била уловена наскоро и прясна за ядене.
– Съществува традиция на индианците, която не позволява консумацията на черупчести мекотели през месеците, които съдържат буквата „р“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply