Приложения, които съсипват телефона ви

Има приложения за смартфони, които могат почти буквално да ни „изядат“ батерията телефона. Други пък събират лични данни, а трети – дори данни от кредитни и дебитни карти.

Кои са приложенията, от които трябва да се отървете на мига, за да се предпазите от всички тези опасности, показва каналът „OMG Facts“:

1. Бeзплатните игри

Да се направи една игра се изисква огромен ресурс от всякакви високоплатени специалисти. И тази игра в крайна сметка се предлага безплатно. Погледнете на какво сте се съгласили в бързината, за да играете на безплатната игра. Най-вероятно играта има достъп до контактите ви, камерата ви, галерията.

2. Приложенията за бързо зареждане на батерията

Има десетки приложения, които обещават да ни заредят по-бързо батерията, да ни изчистят кеша и т.н. Проблемът е, че тези приложения, освен че са пълни с всякакви реклами, тежат безумно много на батерията и процесора. Освен това те имат достъп до други приложения на телефона.

3. Приложения за Wi-Fi

За някои от тях е доказано, че крадат лична информация за собствениците на телефона, както и данните от кредитните карти.

4. Музикални плеъри

Освен че съкращават живота на батерията значително, съхраняват в кеш музика и са пълни с реклами. Тези приложения също се домогват до личните ви данни.

5. Използващите GPS локация

Някои от тях продават локациите ви без дори да подозирате, защото дори не са навигации. Сред тях са някои социални мрежи, игри като Pokemon Go. Ако имате подозрение за някое от приложенията, просто проследете какво пише в условията, които така или иначе сте приели.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply