6-те типа изневяра и причините за тях

Според проучванията около 25% от мъжете и 15% от жените изневеряват на партньорите си, пише edna.bg.

Най- често прелюбодеянието е с цел бягство от рутината и уседналостта на семейния живот чрез нови преживявания, емоции и фантазии. Но понякога причината не е точно тази…

Ето какви могат да бъдат изневерите и причините за тях:

Романтична изневяра: Това е бягство от рутината и уседналостта на семейния живот чрез нови преживявания, емоции и фантазии. Типичен пример за романтична изневяра са забежките на почивка.

Протестна изневяра: Това е отмъщението на човека, който получава от партньора си студенина, болка или пренебрежение. В такава ситуация някои хора искат да покажат своята независимост от напълно пасивния или пасивно-агресивния си партньор. В резултат получават липсващите емоции и изживявания другаде.

Изневяра, която трябва да привлече вниманието на партньора: Причините са сходни с протестната изневяра, но тук често се използва близък до двойката човек, защото е задължително да се привлече вниманието и да се предизвика съжаление у иначе нехаещия за нищо освен за неделните мачове или мръсните пердета партньор/ка.

Изневяра с цел да се сложи край на връзката: Тя може да бъде показна, също като предишния вид, но задължително се търси окончателен завършек, а не шокова терапия. Когато отношенията са изгубили смисъл и нищо не помага, а партньорът не е човек, който най-напред би прекратил предишната си връзка, той може да изневери и после да се похвали.

Изневяра – „застраховка“: Ако човек смята, че скоро партньорът му ще прекрати връзката, той/тя иска предварително да си осигури „резервен“ вариант, за да предотврати самотата. Има обаче риск сигналите от партньора да са погрешно разчетени и изневярата да предизвика коварното „падане от два стола“.

Изневяра – „наркотик“: Това се случва, когато човек е пристрастен към секса, но не го получава от партньора си достатъчно или просто е прекалено голям ценител на любовното изкуство, за да се ограничава само до един източник. Ако не се отдадат на глождещата ги страст, има опасност тези хора да изпаднат в депресивни и агресивни състояния и да вгорчат живота на техния спътник, който не разбира причината. Пристрастените към секса имат нужда от емоцията като отдушник за ежедневното напрежение и средство за добиване на увереност. По правило такива изневери се извършват с проститутки и случайни хора, а самият полов акт не е свързан с никакви чувства.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар