Хотел предлага нощувка на Северния полюс срещу $100 000

Хотел North Pole Igloos ще бъде най-северно разположеният хотел в света – през целия април 2020 г., единственият месец в годината, когато е безопасно да пътувате до региона. Желаещие да нощуват под звездите на Северния полюс ще трябва да се разделят със 100 000 долара, пише economic.bg.

Престоят в иглутата започва от 95 000 евро (105 055 долара), което включва две нощувки на норвежките острови Свалбард и една нощ на Северния полюс. Включени са полетите между Свалбард и Северния полюс, както и храна, охрана и водачи.

Самият лагер се състои от иглута със затоплящи се стъкла, които са тествани при екстремни арктически метеорологични условия и ще бъдат премествани из района спрямо промените на времето. Прозрачните тавани и стени позволяват на посетителите „да бъдат в едно с природата и да изживеят Северното сияние“, според операторите на хотела, съобщава CNBC.

Гостите също могат да изберат три нощувки в иглута на ледник в Свалбард, където цените започват от 48 000 евро и хотелът не е ограничен за посещения през април.

Курортът се управлява от Luxury Action, която предлага много петзвездни услуги в Арктика. Нейният основател и изпълнителен директор Яне Хоканен каза за CNBC, че компанията работи за предлагане на устойчиви ваканции, които повишават информираността относно въздействието на изменението на климата.

„Северният полюс е една от най-ексклузивните дестинации за пътуване на Земята“, каза той. „Всички наши гости имат отношение към арктическата природа и климатичната криза. Вярвам, че те са и най-добрият вестоносец, който разпространява информация за това как изменението на климата се отразява на живота в Арктика и на неговото въздействие върху арктическите животни и природата“, каза още той.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар