Съвети, които ще удължат живота на любимите ви дънки

Решихме да ви споделим няколко съвета, които ще ви помогнат да се радвате на дънките си по-дълго, пише Розали.

Използвайте подходящ препарат

Когато перете тъмни дънки, използвайте препарат за пране, който е предназначен за цветни дрехи.

Обърнете дънките на обратно преди да ги пуснете в пералнята

Това вероятно е един от най-известните съвети при пране на дънки, но е този, който си струва да следваме. Обръщането на дънките ви помага да предотвратите изпускането на боя при прането и също така намаля опасността от избледняване при сушенето на слънчева светлина.

Отнасяйте се с дънки с лъскав ефект по-внимателно

Дънките, които имат лъскаво покритие се нуждаят от по-специфична грижа. Въпреки че етикетът често гласи, че те спокойно могат да се перат в пералня, специалистите препоръчват ръчно пране в студена вода, без почистващ препарат. Сушенето пък трябва да бъде единствено естествено, като избягвате простирането им, а ги позиционирате вертикално върху кърпа.

Не оставяйте за дълго дънките в пералнята след изпиране

Ако наистина перете дънките си в пералнята, извадете ги от барабана веднага щом завърши цикълът на пране. Това може да предотврати появата на ужасните избледнели следи по повърхността на тъканта.

Не перете прекалено често

Честото пране ще съкрати живота на дънките ви, така че се съпротивлявайте на изкушението да прекалявате. Нормално е да перете дънките си 2 пъти в месеца.

Заложете на естественото сушене

С течение на времето сушенето в сушилнята може да повреди влакната, които придават на дънките еластичност. Ето защо, когато е възможно оставяйте дънките да съхнат естествено.

Дънките с декорации се нуждаят от специална грижа

Най-добре е бъдете по-предпазливи, ако имате дънки, украсени с мъниста, капси или камъчета. Перете ги на ръка, за да избегнете откъсването на декорацийте по време на машинното пране.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply