4 начина да медитирате

Харесва ви идеята за медитация и ползите от нея, но не можете да понесете мисълта да стоите на едно място толкова време? В такъв случай опитайте други начини да постигнете успокоение и вътрешен мир с 4 дейности, с които можете да медитирате активно, пише rozali.com.

Най-важното, когато практикувате тези 4 дейности е да опитате да се фокусирате върху онова, което правите. Изхвърлете всички други мисли и насочете вниманието си към усещанията в настоящето.

Ходене

Ходенето е чудесна алтернатива на традиционната медитация. Опитайте да установите връзка със заобикалящата ви среда – усещайте въздуха, вятъра, звуците от природата. Оглеждайте се и осъзнавайте. Фокусирайте се върху дишането. Интересното е, че можете да практикувате това и извън парка. Дори разходка в квартала ще помогне, ако успеете да насочите вниманието си към дишането.

Оцветяване

Неведнъж сме говорили за оцветяването за възрастни като терапия. Едновременно връщащо към детството, изискващо концентрация и отпускащо занимание. Тази форма на артистична терапия е достъпен начин да отморявате у дома по всяко време на деня.

Градинарство

Градинарството е занимание, което е все по-далечно на хората в градовете. Но има нещо много умиротворяващо в активното занимание с природата. Смята се, че редовното градинарстване се грижи за здравето на ума и дори може да ви помогне в борбата с холестерола.

Времето, прекарано сред природата, е особено необходимо, ако сте не просто изморени, а изтощени. Ако нямате свое местенце на село, можете да практикувате градинарство на терасата. А защо не и пред блока – можете да облагородите пространството, в което живеете и така ползите ще са повече от една.

Плетене и творчески занимания

Плетенето е дейност, при която едновременно трябва да сте концентрирани и да повтаряте едно и също движение. Комбинацията от двете действа успокояващо. Проучванията показват, че както плетенето, така и други дейности, свързани с платовете – кроене, шиене, помагат в борбата със стреса.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply