Етерични масла против бръчки

Етеричните масла са ценен източник антиоксиданти. Това ги прави едно от най-ефективните средства за борба с бръчките, пише Розали. Вижте кои са най-подходящите видове етерични масла, които ще ви помогна да запазите кожата си здрава и млада за по-дълго:

Здравец

Това мощно етерично масло е способно да овлажнява кожата, като същевременно стимулира притока на кръв към лицето, което активира производството на нови клетки. Същевременно противодейства на изтъняването на кожата, което се случва с напредването на възрастта и запазва здравия и плътен вид на лицето.

Как да го използвате?: Смесете 5 капки от маслото с 1 с.л. кокосово масло и леко масажирайте върху лицето, особено около ъглите на очите и шията. Процедура повтаряйте всяка вечер или поне 3 пъти в седмицата, за да получите най-добри резултати.

Розово масло

Известно заради способността си да хидратира кожата и да съхрани тонуса и еластичността и, розовото масло се използва в козметиката от хиляди години. Когато се прилага редовно, то може да спомогне за изглаждане на кожата по всички части на тялото, като същевременно придава и лек, приятен аромат.

Как да го използвате?: Мийте лицето си с вода, към която предварително сте добавили няколко капки розово масло. Това много бързо ще се отрази благоприятно върху състоянието на кожата ви. Друга чудесна идея е да добавите 10 капки от маслото във ваната и да се отпуснете в нея, като по този начин позволите регенеративните ползи от маслото да подействат на цялото ви тяло.

Хелихризум

Комбиниращо множество забележителни антиоксиданти, маслото от хелихризум може бързо да премахне оксидативния стрес от кожата на лицето ви и да предотврати разграждането и смъртта на здравите клетки, като се пребори със свободните радикали. То също така ще насърчи по-бързото възстановяване на клетките на кожата, предотвратяващо появата на бръчки.

Как да го използвате?: Добавете няколко капки от маслото към любимия си скраб за лице и масажирайте кожата с него поне веднъж седмично.

Морковени семена

Едно от най-добрите етерични масла срещу бръчки, масло от моркови може да помогне за излекуването на увредената кожа, независимо дали е от слънчево изгаряне, инфекция, възпаление или естествено стареене. То стимулира растежа на нови клетки и намаля влиянието на стреса, благодарение на високите си нива на антиоксиданти като ликопен и бета-каротин.

Как да го използвате?: Това масло винаги трябва да се разрежда в базово масло, като бадемово или от жожоба, тъй като може да причини възпаление. То може също така да увеличи фоточувствителността на кожата ви, така че непосредствено след нанасянето на маслото не излагайте лицето си на пряка слънчева светлина.

Тамян

Това древно масло има способността да предотвратява появата на бръчки и да ги лекува след като са се появили. Способно да стимулира кръвообращението до повърхността на кожата, маслото от тамян работи бързо, за да замести клетките на кожата и да предотврати загубата на еластичност, която води до бръчки.

Как да го използвате?: Смесете равни части масло от тамян с бадемово масло. Нанасянето на сместа върху кожата е ефективен метод за премахване на бръчки, възрастови петна и дори белези.

N.B.: Макар използването на етерични масла да изглежда прост и надежден начин за намаляване на признаците на стареенето, не забравяйте, че тяхната неправилна употреба крие редица потенциални странични ефекти.

Етеричните масла са изключително концентрирани вещества, в които се съдържат съединения и активни съставки способни да причинят дразнене или възпаление на кожата, както и алергични реакции.

Ако решите да използвате някое от маслата локално и без разреждане се консултирайте предварително с лекар, за да предотвратите нежелани реакции.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар