Козметични хитринки с крем за ръце

Освен да прави кожата нежна и мека, кремът за ръце има редица други приложения – някои от очевидни, а други странни, но всички те действително работят, пише Розали. Вижте кои са козметичните хитринки, за които ви е необходим единствено крем за ръце:

Кориграйте прическата си и замаскирайте сухите цъфтящи краища

Ако разнесете малко количество крем за ръце върху сухи краища на косата, моментално ще ги преобразите. Внимавайте обаче да не прекалите, защото в такъв случай омазните косата си.

Отстранете статичното електричество от дрехите си

Сещате се за досадното статично електричество, което се получава при носене на чорапогащник, нали? Каквото и да носите то просто се закача към чорапогащника. Ако разтриете крем за ръце между дланите си и мине с тях чорапогащника, статичното електрчество ще изчезне.

Средство за премахване на грим в движение

Всички сме се озовавали с петно ​​от спирала под очите в средата на деня без каквото и да е средство за премахване на грим под ръка! Проблемът може да бъде лесно решен, ако поставите малко количество крем за ръце върху петното и го избършете – спиралата ще изчезне мигновено.

Алтернатива на маслото за кожички

Ако кожичките ви се нуждаят от омекотяване, намажете върху тях от любимия си крем за ръце. Вероятно кремът няма да е толкова ефективен, колкото маслото за кожички, но определено върши работа.

Помощ за сваляне на пръстениНяма подобна на онази паника, която човек изпитва, когато не може да свали пръстен от ръката си. Изведнъж се чувстваш много клаустрофобично! Но ако намажете ръцете си обилно с крем за ръце, пръстенът се плъзга от ръката веднага.

Средство за полиране на обувки

Това е сред по-необчайните приложения на крема за ръце, но насянето му върху кожени обувки, може да върне техния блясък за нула време, особено в екстремни ситуации, когато нямате другата алтернатива.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар