Апетитни и здравословни закуски за спортисти

Закуската е най-важното хранене за деня, така че си струва усилията да ядете здравословно! Ние сме тук, за да ви вдъхновим да опитвате качествена храна всеки ден с този списък на нашите най-добри, вкусни, здравословни рецепти за закуска. Ще останете очаровани от невероятните вкусове, а ако бъдете постоянни, ще усетите благотворното състояние от приема на качествена храна. Подбрали сме, както сладки, така и солени предложения, с които ще се чувствате сити и щастливи. Не е ли това мечтата на всеки човек, грижещ се за своя тонус и външен вид? Приятно четене.

 

1.Рецепта за тост с ябълка с мед

Ще харесате тази супер бърза и проста здравословна закуска с аромата на ябълков чийзкейк. Всичко, от което се нуждаете, е пълнозърнест хляб, част обезмаслено сирене рикота, тънко нарязана ябълка и малко мед, за да сглобите тази страхотна, лека закуска – сандвич, която включва белтъчини (от сиренето) и витамини, за да започнете почивния си ден незабравимо.

 

2.Авокадо и препечен  тост яйце

Ако имаше конкурс за най-популярна здравословна закуска, сме сигурни, че тостът от авокадо ще вземе короната. Това, което започна като хранителна тенденция в Америка, се превърна в основен световен фаворит за закуска и обяд. Само с няколко необходими съставки, тази лесна, здравословна рецепта за закуска вкючва любимата храна на всеки спортист – перфектното яйце, което е приятно за гледане и консумация. За да ви стимулираме да опитате от тази блажена закуска, не можем да пазим повече тайна, че тя е любимата на Оливие Жеру от любимия английски отбор на мнозина – Челси. Нищо чудно, че футболни залагания за отбора му са по-добри от всякога. На този етап, отбора на Челси има коефициент 13/5  да попеди в първия си мач в ШЛ срещу Байрен, който ще се проведе на 25ти Февруари.

 

3.Спанак и фета сирене за закуска

Тази любима, здравословна рецепта за закуска е като гръцки омлет в питка. Пресният спанак, соленото сирене фета и черните маслини се комбинират с бъркани яйца в тортила за лесна закуска, която можете да ядете в движение. Използвайте пълнозърнести тортили, за да подсилите фибрите в тази закуска, богата на желязо.

Искате да забързате метаболизма си през деня, да повишите енергийните си нива и да подготвите тялото и ума си за неуморните и вълнуващи събития? То тогава смути е най-добрият избор за Вас. Модерна и здравословна напитка за спортуващи и хора, живеещи на бързи обороти. Смутито е много лесно за приготвяне, калорично и същевременно леко за храносмилателния тракт. Плюс това, има сладък шоколадово-бананов вкус, който ще постави голяма усмивка на лицето ви. Наистина страхотен начин да започнете деня си!

 

4.Швейцарска рецепта за мюсли

Швейцарското мюсли е здравословно лакомство за закуска, което е популярно повече от век. Тази рецепта ви позволява да се насладите на оригиналната швейцарска тайна, която превърна мюслито в любима храна на домакинствата по целия свят.

 

Овесени ядки, ябълки, лешници, подсладено кондензирано мляко и няколко други съставки са всичко необходимо, за да съберете една възхитителна купа и да започнете деня си сладко и оптимистично.

С предложените рецепти сме сигурни, че даже и тези от вас, които не обичат да закусват, се замислиха, да променят хранителните си навици. Гарантираме, че вкусът на всяка от рецептите е изключителен, със и без кафе. Приятно е да пишеш за храна, но още по-приятно е да й се наслаждаваш, за това няма да губим време – бегом към кухнята!

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply