5 трика за избор на килим за дома

 

Нищо не може да се сравни с мекото, луксозно усещане за килим под краката. Тези настилки осигуряват безопасно, удобно място за игра на децата и дори могат да намалят риска от нараняване по време на падане. Разбира се, килимът изисква малко повече поддръжка в сравнение с ламината или плочките, но просто няма заместител по отношение на звукопоглъщането, топлината и цялостния комфорт.

При толкова много различни цветове, материали и дизайн на разположение, може да бъде трудно да изберете най-добрия килим за вашия дом. Някои материали може да изискват често почистване, което просто няма да се впише в натоварения ви график, други идват с висока цена, а трети дори могат да окажат влияние върху вашето здраве. Грешният килим може да се износва бързо, да избледнее или да покаже петна, които упорито се противопоставят на вашите най-големи усилия за почистване. Защитете вашата инвестиция и изберете най-добрия килим за вашия дом с тези 5 съвета от kamko.bg.

Изберете перфектната подложка

Не се изкушавайте да спестите от подложка за килими, за да спестите няколко лева. Точно както сградата се нуждае от солидна основа, килимите разчитат на слой подплънки за подкрепа и здравина. Не можете да видите подплънката, но определено ще забележите допълнителното износване върху новия си килим, ако изберете неадекватен материал.

Изработени от каучукови материали или пяна, подложките прикриват несъвършенствата на подовете, за да подобрят външния вид на готовия под. Те също така действат като изолация, за да подпомогнат за контролиране на температурата на вашия дом, и дори абсорбират звуците, за да защитят вашата поверителност и да елиминират шума от съседите.

Обмислете различни стилове килими

Килимите се предлагат в много стилове. Въпреки че всеки от тях има своя отличителен външен вид, това не трябва да бъде вашето основно занимание. Вместо това, вижте колко добре вашият начин на живот се свързва с определен стил килим. Плюшеният например е привлекателен, но по него остават следи от стъпки или заплетени конци.

Запознайте се с различните видове килими и претеглете плюсовете и минусите на всеки един от тях, така че да получите максимален комфорт с покупката си.

Не си раздувайте бюджета

Дори и най-луксозният килим не трябва да струва цяло състояние. Потърсете старателно, за да намерите килим, който да отговаря на вашия начин на живот и бюджет. Винаги изисквайте отделни цени за материали и монтаж, за да можете да направите сравнение различни магазини.

Изберете магазина за килими внимателно

Можете да закупите килим на най-различни места, но най-добрият ви залог е да изберете реномирано заведение, специализирано в тази област. Качественият магазин ще ви предложи голям, разнообразен избор, включващ различни варианти на влакна, цветове и стилове. Служителите в него трябва да могат лесно да отговорят на всичките ви въпроси и да ви позволят да си вземете някои проби за вкъщи.

Не забравяйте също, че качеството на монтажа на вашия килим е също толкова важно, колкото и качеството на самия килим. Второкласната работа може да остави пода ви с очевидни бучки, шевове, неравности и други проблеми, така че потърсете магазини, които със работят собствени монтажисти. Пожелаваме ви успех при избора на нов килим за вашия дом

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply