5 начина да се събуждате щастливи

За някои хора събуждането сутрин е кошмар. Лошо настроение, главоболие, нежелание за работа и т.н., пише Розали. Има обаче как да промените старта на деня и сутринта да е пълна с усмивки. Вижте 10 начина да се събуждате щастливи.

1. Протегнете се

Веднага след като отворите очи, още докато сте в леглото, се протегнете. Раздвижете и разтегнете ръцете, краката, шията. Това движение освобождава ендорфини, което намалява стреса и гарантира щастлив старт на деня.

2. Земенете сутрешната телевизия с приятна музика

Какво „по-хубаво“ от сутрин, изпълнена с новини за катастрофи, природни бедствия, болести и политика. Подобна информация рано сутрин, съзнателно или не, натоварва и стресира. Защо да си причинявате това? По-добре го заменете с приятна музика, няколко реда от книгата, която четете, или просто с тишина и звуците, които чувате на терасата.

3. Подгответе всичко необходимо от предната вечер

Когато човек е сънен, последното, което иска, е да търси какво да облече, къде са нужните неща за офиса и т.н. За да избегнете подобен стрес сутрин, пригответе всичко от предната вечер. Така не само ще спестите време, но и ще си спестите нерви. Малките промени в ежедневието носят малките моменти на щастие.

4. Нещо за усмивка на нощното шкафче

Проучвания показват, че красиво подредената стая прави човек по-щастлив. Затова ви препоръчваме да обърнете внимание на декора в спалнята. Цветя, малки деко детайли, любима снимка. Добавете нещо, което да поглеждате сутрин и да ви накара да се усмихнете.

5. Вземете сутрешен душ

Не всеки има достатъчно време и мотивация за сутрешни упражнения, но пък всеки може да отдели 5 минути за душ. Изберете ароматен душ гел със свижи нотки. Използвайте го само сутрин, за да го асоциирате със събуждане и усмивки. Ако имате достатъчно смелост, завършете душа с няколко по-хладни поливания, за да се събудите.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply