7 сигурни знака, че сте попаднали в лош хотел

Не всички хотели са достатъчно уютни, но това е нормално.

Има обаче такива, които са в толкова лошо състояние, че могат да превърнат ваканцията ви в същински кошмар, пише vesti.bg.

Експерти разграничават общо седем знака, които биха могли да ни подскажат, че хотелът, който резервираме или в който вече сме попаднали, със сигурност не е най-добрият.

Снимките

Преди да резервирате стая в някой хотел бъдете сигурни, че сте обърнали достатъчно внимание на снимките в уеб сайта на предлаганата услуга.

Снимки, които са направени от странни ъгли, изглеждат непрофесионални, с ниска резолюция и странни цветове, определено трябва да служат за сигнална лампичка.

Хотелите, които предлагат истинско качество, няма да се опитват да преправят своите снимки, нито да преувеличават размера на стаите чрез различни оптически илюзии.

Отговорите на негативни коментари

Не бива да позволявате на негативните коментари да ви отказват от резервирането на стая в някой хотел. Хората са различни, с различни разбирания, интереси и желания. Това, за което трябва да внимавате, е начинът, по който от хотела отговарят на тези коментари и дали го правят. Забележите ли негативно отношение от страна на персонала в техния уеб сайт, то имайте едно наум.

Килимите

В повечето случаи, когато става дума за чистота, винаги се оглеждаме първо за състоянието на спалното бельо, кърпите в банята и подобни. Рядко се вглеждаме в килимите, което е грешка. Това отбелязват експерти. Мръсните килими са сигурен знак за това, че хигиената в хотела не е на високо ниво.

Разминаване в информацията

Веднъж щом сте решили, че снимките в сайта на хотела ви се струват правдиви, насочете се към Гугъл. Важно е да проверите локацията и да сравните информацията в уеб страницата на хотела с тази в интерактивните карти на Гугъл. Чрез опцията за „стрийт вю” ще успеете да прецените дали хотелът се намира на мястото, което се споменава в неговия сайт, и дали гледката е към морето или към някоя съседна сграда.

Позитивните коментари

Ако най-новите позитивни коментари за хотела, в който смятате да си резервирате стая, са по-стари от една година, то значи нещо със сигурност се е случило там.

Цената

Ако цената изглежда прекалено ниска, за да бъде истина, то значи със сигурност има нещо гнило. Ако видите оферта за стая в петзвезден хотел на цената за такъв с две звезди, непременно проучете ситуацията. Понякога хотелите свалят цените си заради странични обстоятелства като ремонти, които биха могли да провалят ваканцията ви.

Буболечки

Знаехте ли, че съществува сайт, в който можете да проверите в кой хотел има буболечки в стаите? В bedbugreports.com можете да въведете името на хотела, който сте харесали и веднага ще разберете дали си заслужава или не да отсядате там. Освен ако не сте любители на насекомите, разбира се.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply