Какво означава гладът за….

Вижте какво се опитва да ви каже тялото ви, чрез глада за определени храни.

Сол

Ако не изядете нещо крайно солено, значи в организма ви цари минерален дисбаланс. Напълно е възможно да сте дехидратирани в резултат на диария, по-усилено потене или повръщане.

Захар и всякакви сладки изкушения

Вероятно страдате от ниско ниво на кръвната захар. В тези моменти трябва да подхождате хитро, защото консумацията на захар ви кара да искате и още, и още, и още… Най-добре е да заложите на бавни въглехидрати, за да може захарта да навлезе в кръвта ви по-бавно и съответно да се усещате сити по-дълго време.

Шоколад

Това се случва, ако имате нивото на захарта в организма ви е ниско или страдате от висок праг на стрес. Незаменимият му вкус, който е комбинация от захар и мазнини, винаги въздейства успокояващо.

Паста, пица, хляб и картофи

Гладът за тях също говори за ниско ниво на кръвна захар или когато има нужда от бързо набавяне на енергия.

Сирене

Ако обаче изпитвате всекидневен ожесточен глад за сирене и кашкавал, значи в тялото ви се случва нещо нередно. В тези млечни продукти се съдържат протеини и калций, но истината е, че има храни, които са по-богати източници на тези вещества. В повечето случаи гладът за сирене и кашкавал се тълкува като нужда за сол.

Червено месо

Това говори за дефицит на желязо в кръвта.

Чай и кафе

Това значи, че е напълно възможно да сте дехидратирани. Другата причина е зависимостта ви към кофеин.

Мазни и пържени храни

Това означава, че имате по-скоро психическа, отколкото физическа нужда от тази нездравословна храна. Според експерти необходимостта от мазни ястия говори за емоционални липси.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply