Джоан Роулинг е изкарала коронавируса

Авторката на поредицата за „Хари Потър“ призна, че е изкарала коронавируса. Джоан Роулинг разказа в Twitter, че в продължение на две седмици е изпитвала симптомите на заразата, но не си е направила тест. Писателката вече е оздравяла.

„В течение на последните две седмици имах всички симптоми на К19, но не съм правила тест“, написа в социалната мрежа британската писателка. Тя споделя и видео, на което британски лекар демонстрира дихателно упражнение, което, по негови думи, се изисква да правят всички, които са заразени с коронавирус. Роулинг споделя още, че е правила тези упражнения по съвет на лекаря. „Аз оздравях изцяло, техниката много ми помогна“, написа Роулинг с пожелание към всички да се пазят.

В друго послание британската писателка критикува жестоко коучинг учителите, които пресират хората с напътствия как и под карантина трябва постоянно да са високо продуктивни, съобщава Independent. Роулинг заклеймява всеки коуч, който критикува останалите хора, наричайки ги „лузери“, които не са достатъчно дейни в условията на изолация.

„Ако сте коуч и считате за неудачници всички, които не усвояват нов навик или не разработват нов бранд, докато са под карантина, спрете се! Хората могат да си имат проблеми, за които нищо не знаете. Понякога простото преживяване е повече от достатъчно“, пише авторката на „Хари Потър“. „Когато наричате хората лентяи и ги обвинявате в отсъствие на мотивация, ако ежедневно не създават шедьоври, това в никакъв случай не ги вдъхновява. Ако постоянното редуване на деятелност и развлечение лекуваше депресията, то нито един богат човек или работохолик нямаше да се самоубие“, критикува световноизвестната британска писателка. „Тъгата и меланхолията не са слабост, а нормална реакция на хората по време на трудности и опасности“, напомня Роулинг.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply