Том Круз ще снима филм в Космоса

Екшън звездата Том Круз работи над филм, който ще бъде заснет в Космоса, съобщава НАСА, цитирана от Ройтерс.

„НАСА е развълнувана да работи заедно с Том Круз над филм, който ще бъде заснет на борда на Международната космическа станция (МКС), написа в Туитър ръководителят на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн. „Нуждаем се от медиите, за да вдъхновим ново поколение инженери и учени, които да превърнат амбициозните планове на НАСА в реалност.“

Той не даде повече подробности, но туитът идва след информация на Дедлайн, че Круз работи заедно с предприемача Илон Мъск – основателя на „Спейс Екс“ и съосновател на „Тесла“, над онова, което ще бъде първият заснет в Космоса игрален филм. Въпросният филмов проект е в ранен стадий от разработването му.

Петдесет и седем годишният Том Круз е известен с това, че сам изпълнява каскадите във филмите, в които участва – пилотира изтребители в предстоящия да излезе по екраните „Топ Гън: Маверик“, увисна на крилото на самолет в „Мисията невъзможна: Престъпна нация“, покатери се по фасадата на най-високия небостъргач в света Бурдж Халифа в Дубай в „Мисията невъзможна: Режим Фантом“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply