5 закуски за здрава храносмилателна система

Поддържането на здрава храносмилателна система може да бъде трудна задача. Има редица фактори, които влияят върху храносмилането, като диета, фитнес, цикъл на съня и цялостното здраве. Често сме склонни да спазваме фантастични диети в стремежа си да поддържаме здрави стомаха и червата си. Всичко това обаче е ненужно, тъй като има няколко просто храни, които можете да включите в диетата си. Най-добре е да ги консумирате на закуска.

  1. Папая – първото хранене за деня е най-важното, а папаята е идеална храна, с която да започнете деня. Тя би ви помогнала за засилване на храносмилателната функция през целия ден, заради храносмилателния ензим, наречен папаин, съдържащ се в плода.
  2. Ябълка – ябълката е богата на витамин А, С, калий и редица минерали. Тя помага за справяне със запека и също така поддържа здрава храносмилателна система, благодарение на това, че е богата на фибри.
  3. Краставица – зеленчукът съдържа ензим, наречен ерепсин, който подпомага правилното храносмилане. Чудотворните ефекти на краставицата са многобройни, като успокояване на гастрита, стомашни язви.
  4. Банан – ползите от банана са добре известни. Той е с богато съдържание на фибри. Един банан е пълноценно допълнение към вашата закуска.
  5. Мед и лимон – водата с мед и лимон подобрява храносмилането, както и повишава имунитета. Пиенето й рано сутрин на празен стомах може да помогне за засилване на метаболизма ви и да ви помогне в борбата с натрупаните излишни килограми.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply