Лесни начини да приспите детето си веднага

Буди ли се вашето дете често през нощта? Оказва се, че рутината за сън може да разреши проблема. Няма такова нещо като лош сън, а просто лош навик преди сън. Ето няколко лесни начини да приспите детето си веднага.

  1. Започнете рутина. Един от начините детето да разбере, че е време за лягане е от сигналите в околната среда. Около 30 минути преди лягане опитайте се да ограничите шума и светлината около него. Правилното осветление е от съществено значение, защото помага да настроите вътрешния часовник на детето. След като сведете до минимум стимулите, може да въведете други успокояващи ритуали, като топла баня, приспивни песни и приказки.
  2. Не разчитайте на успокояващи методи. Ако поставите детето в леглото му, когато то вече спи, когото то се събуди през нощта, както всички хора го правят, то няма да разпознае средата и няма да заспи отново. Оставете го, когато то е сънено, но все още будно.
  3. Придържайте се към ранното лягане. Времето е също толкова важно, колкото рутината. Когато на детето му се приспива, в тялото му започва да се отделя хормона мелатонин. Ако този момент се прескочи и сложите детето да си легне късно, то ще бъде превъзбудено и ще заспи трудно. Добър признак на сънливост е, когато детето стане спокойно – по-малко активно, бъде с отегчен вид или просто гледа в една точка.
  4. Елиминирайте снаксовете. Сънят и храненето вървят ръка за ръка. Знаем, че бебетата се хранят често и това е напълно нормално, но за по-големите деца солетите, чипсовете, вафлите и други подобни храни преди сън не са препоръчителни.
  5. Имайте предвид следобедните дрямки. Добре отпочиналото дете ще спи по-добре от преуморено. Пропускането на дрямката с надеждата, че детето ще спи по-дълго и по-добре през нощта, просто не работи.
  6. Детето трябва да спи в леглото си. Колкото и да е съблазнително да оставите детето да спи в колата или на дивана, докато наваксвате с последните епизоди на сериала си, опитайте поне един път на ден то да спи в леглото си, така то получава качествената почивка, от която се нуждае.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply