Всички се влюбиха в Скандинавската диета, която прави чудеса (СНИМКИ)

Диета? Не, заменете храните, които ви вредят

Никой не обича да пази диети. За щастие, има начин да ги избегнете просто трябва да замествате вредните съставки.

Например в една супена лъжица майонеза се съдържат около 100 калории и 9 грама мазнини?Затова опитайте да добавите авокадо вместо нея, което също съдържа мазнини, но те са много по-здравословни от тези в майонезата. Или да добавите кисело мляко. То е отличен източник на протеини и помага за ускоряване на метаболизма, пише woman.bg.

Растителни масла като рапично, царевично и соево олио, заменете със зехтин, като за готвене не използвайте него, а кокосово олио.

Един от най-добрите начини да направите храната по-здравословна, но и вкусна, е да използвате различни подправки вместо сол. Можете да овкусите ястията си със сушени и пресни продукти като магданоз, кориандър, копър, чесън, босилек и други.

Опитайте се да използвате стевия вместо захар, за да направите напитките и храната по-здравословни.

Знаете, зеленчуците са богати на важни витамини и минерали. Опитайте се да добавите повече от тях към вашите ястия, дори и към тези, чиито рецепти не включват зеленчуци. В края на краищата, не е трудно да се добавят замразени броколи към ориза или чушки и гъби към лазанята.

Бульоните на прах съдържат не само много сол, но и други вредни съставки. Затова използвайте вода вместо бульон. Ако имате време, можете дори да си направите свой собствен бульон. Ще го използвате за подправка на ястията по-дълго, ако го разделите на части и замразите – например във формата за лед.

Ако често използвате сирене във вашите рецепти, купувайте нискомаслено, за да намалите приема на наситени мазнини. Когато поръчвате пица или я правите у дома, не прекалявайте с кашкавала, а компенсирайте с повече зеленчуци.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply