Може ли ретроградната Венера да съсипе връзката ви?

Ретроградната Венера започва от 13 май 2020 г. и продължава до 25 юни 2020 г. Какво точно означава Венера да е ретроградна? Най-просто казано, това означава, че планетата, която управлява любовта, вашите ценности и красота се движи назад. Да, буквално. Това е напълно нормално и се случва на всеки 18 месеца.

Тъй като Венера е женска планета, тя представлява ин към ретроградния янг на Меркурий. И не управлява единствено любовта, желанието и удоволствието, а също изкуството и парите. Тъй като планетата управлява толкова различни аспекти в живота ни, това, което прави тя, е да изкара на показ нещата, които всъщност са се случвали, и да насочи вниманието ни към тях.

Какво трябва да очаквате по време на ретроградна Венера? Очаква ви цяла плеяда от критични моменти – стара тръпка ви пише отново или приятел разкрива ваша пиянска изцепка пред родителите ви. Но тези случаи не са проблемът – той се крие във възможностите за създаване на саморефлексия. Ретроградната Венера ни кара да се обърнем към себе си, но хората не желаят да се занимават с нерешени проблеми, нерешени конфликти или неща, от които са избягали в миналото.

Защо ретроградната Венера е толкова важна? Това разположение на планетата е съществено в жизнения цикъл, защото ви принуждава да говорите и да се сблъскате със стресорите, за които сте работили толкова усилено да погребете.

Ще предизвика ли ретроградната Венера срив във вашите интимни отношения? Може би. Ако връзката ви приключи през този период, то тя очевидно не е била толкова силна. Но ако би ви накарало да се чувствате по-добре, винете звездите. Ретроградната Венера не разрушава добрите взаимоотношения.

Всъщност двойките, чиито отношения са здрави, често излизат от ретроградния период с по-силна връзка и с по-добро разбирате на желанията и нуждите на другия. Солидните партньорства ще се задълбочат.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар