Плодовете и зеленчуците, които карат кожата и косата ви да блестят

Не позволявайте времето навън да премахне блясъка от кожата и косата ви. Потърсете в кухнята моркови, тиквени семки и ананас, за да подобрите външния си вид.

Ние ви споделяме списък от храни, които ще ви помогнат в борбата с метеорологичните условия.

Моркови: Морковите имат високо съдържание на бета-каротин, предшественик на витамин А, спрямо всички други зеленчуци. Витамин А е необходим за блестяща и здрава коса и скалп.

Тиквени семки: Тиквените семки са отличен източник на цинк, сяра и витамин А. Те помагат да изграждането на силна и здрава коса.

Листни зеленчуци: Не забравяйте да ядете зеленчуци с високо съдържание на силициев диоксид, които включват листни зеленчуци, както и широка гама от растителни храни с високо съдържание на минерали и витамини, за да имате и здрави нокти.

Ананас: Плодът насърчава ефективното храносмилане, от което зависи меката и красива кожа. Ананасът също така е с високо съдържание на витамин С, който помага за образуването на колаген, протеин, който помага за бързото възстановяване на кожата.

Банани: Липсата на сън за красота е голям принос за тъмните кръгове под очите, а бананите са богати на витамин В6, който помага да се предпазите от резултати от безсънието. Бананите съдържат и голяма доза магнезий, който помага за по-добрия сън.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply