трикове за краката

Няколко страхотни трика, с които да имате перфектните крака – трябва да ги знаете!

Нашите крака в продължение на целия ден са затворени в обувки, които често не са много удобни!

За да ги облекчим, ние сме подготвили за вас няколко съвета за поддържане на обувките и няколко практически съвета за това как да ги носите. Как да се грижим за обувките си?

1. Паста за зъби

Пастата за зъби ще избели бялата гумена част на маратонките ви и белите ви обувки! Нанесете малко паста за зъби върху проблемните зони и оставете да действа за кратко време, след това разтрийте със стара четка за зъби. Брилянтно! При тежки случаи, в допълнение, можете да използвате перилен разтвор.

2. Спирт

Съществуват различни подходи за да се грижите за обувките си, но с ефективността на спирта малко от тях могат да се сравняват! Ако върху обувките ви се появи петно, нанесете върху него малко спирт и го оставете за 30 минути. Нечистотията ще се изпари!

3. Сода за хляб

Содата, изсипана във вътрешността на спортните ви или други обувки, чудесно премахва неприятната миризма и излишната влага, а освен това и дезинфекцира. Насипете сода за хляб в ботушите или ботите си за през нощта, и на следващата сутрин обувките ви ще станат забележимо по-освежени.

4. Пила за нокти

Драскотини и зацапвания върху велурени обувки могат да бъдат отстранени с помощта на пила за нокти или шкурка.

5. Оцет

Накиснете неприятно миришещите обувки или маратонки в разтвор на оцет и вода. Можете да натиснете обувките с нещо тежко, така че да бъдат напълно потопени в разтвора. Оцетът премахва упоритите петна и неприятната миризма като същевременно възвръща представителния вид на обувките.

6. Вазелин

Лачените обувки отново ще възвърнат блясъка си, ако ги намажете с вазелин. Вазелинът също ще спомогне да се прикрият драскотините по обувките ви.

7. Царевично нишесте

Тази технология за подновяване на обувките е любимата ми. Малко количество царевично нишесте ще реши всички проблеми! Царевичното нишесте ще ви помогне да се отървете от мазни петна върху велур и други материали. Втрийте малко количество царевично нишесте върху петното и нишестето ще абсорбира мазнината от него и петното ще изчезне.

8. Сешоар

За да разтегнете леко неудобните обувки ще помогнат дебели чорапи и сешоар! Обуйте си дебели чорапи и след това загрейте обувките с топла въздушна струя с помощта на сешоар. Обувките ви ще се разтегнат!

9. Лед

Има още един метод, който ще ви помогне да резтегнете тесните си обувки. Напълнете найлонови торбички със студена вода и ги поставете в обувките си, след което сложете обувките във фризер за 20 минути. Обемът на пакетите с вода ще се увеличи и обувките ще повишат размера си по естествен начин!

10. Шкурка

Ако натъркате подметките на обувките си с шкурка, ще се промени текстурата им и това ще подобри сцеплението им към различни повърхности. Тази техника е подходяща за обувки с гумени подметки и за дамски обувки на висок ток.

11. Восък

Обувки, покрити с восък, не се мокрят и не пропускат вода! Натрийте повърхността на обувките си с восък, след това не за дълго ги обдухайте със струя топъл въздух от сешоар. Никакви влажни условия за теб няма да бъдат страшни!

12. Дезодорант

Ако редовно си протриваш краката, смажи проблемните места по вътрешната повърхност на обувката с дезодорант. Веднага ще почувстваш облекчение!

13. Пластир или лейкопласт

Увийте заедно 2-ри и 3-ти пръст на двата си крака с пластир, така ще чувствате по-удобно петите си. Краката ви ще се изморяват по-малко, благодарение на правилното разпределение на натоварването вътре в обувката. Полезно е да се прави баня за крака със зелен чай след цял ден на високи токчета: стъпалата ще се релаксират, ще се тонизира кожата ви и ще се облекчи подуването на вените!

Пожелавам ви да имате не само красиви, но и удобни обувки! Много зависи от това, какъв чифт обувки ще изберете днес … Покажете на приятелите си тези съвети, голяма е вероятността те да се окажат полезни и за тях!

 

дамски обувки

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар