Захаросани ябълки

Сервирайте тези лесни захаросани ябълки на летен обяд с приятели или детски рожден ден. Време за подготовка: 20 минути. Време за готвене: 15 минути.

Необходими продукти:

8 червени ябълки

400 гр. Захар

1 с.л. лимонов сок

Няколко капки червена боя за хранене

Ще се нуждаете и от 8 дървени пръчици.

Начин на приготвяне:

Премахнете дръжките на ябълките, поставете ги в голяма купа и ги залейте с вряла вода. Трябва да постоят в нея 3-4 минути. Отцедете ги и ги оставете да изсъхнат. Попарването премахва защитния слой на кората на ябълките и спомага за по-доброто залепване на карамела.

Забодете всяка ябълка на дървена пръчица. Уверете се, че са добре закрепени.

Изсипете захарта в по-дълбок съд, добавете лимоновия сок и 100 мл. вода. Оставете да заври и гответе, докато захарта се разтопи. Мърдайте леко съда на котлона, не разбърквайте. Не оставяйте сместа да заври, тя трябва да достигне температура от 150 градуса. Ако нямате термометър за храна, тествайте карамела, изсипвайки една капка от него в ледена вода. Ако е готов, капката карамел ще се втвърди веднага. Отстранете от котлона.

Поставете няколко капки от червената боя. Работете бързо. Потопете всяка ябълка в сместа, оцедете ненужното количество от плода. Поставете готовата ябълка на равна основа, докато изстине.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply