Пет грешки, които пречат на отслабването

Aко искате да отслабнете, първото, което трябва да направите е да започнете да се храните здравословно. Но и в това си има тънкости, които трябва да спазвате или в противен случай ще саботирате отслабването.

Не ядете достатъчно протеини на закуска

За да стартира деня с енергия и сили, организмът се нуждае от полезни протеини. Те ще ви поддържат сити до обяд и ще допринесат за ускоряване на метаболизма.

Правите междинни закуски

Това е чудесно и е част от здравословната стратегия, но много хора правят междинни закуски с големи порции, което ги превръща в още едно хранене. Бъдете внимателни в големината на порциите и на междинните закуски.

Не броите калориите от алкохола

Още една често срещана грешка в отслабването е пренебрегването на течните калории. Ако не им обръщате внимание и не ги включвате в общия калориен прием, който пресмятате, те ще пречат на отслабването.

Ядете салата на обяд

Хубаво е да се ограничите от прием на излишни калории и от смесването на много видове хранителни вещества, които са небалансирани. Салата е един от най-честите избори, които правим в менюто си, когато спазваме диета. Само една салата обаче не е достатъчна, за да ви засити. Това може отново да отключи глад след кратко време.

Премахвате въглехидратите от вечерята си

Много хора грешат, като мислят, че наблягането на протеините вечер е по-добрата стратегия. Не е така, защото за разграждането и усвояването на протеините се изисква повече време и енергия от тялото, с които не разполагате вечер. За да улесните метаболизма си и да си осигурите спокоен сън, яжте повече зеленчуци, които са полезни въглехидрати за вечеря, отколкото да наблягате на големи порции месо.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply