токсини в тялото

Тялото ви е препълнено с токсини- 9 сигурни признака затова

Когато сте претоварени от токсини, тялото ви се опитва да се отърве от тях. То дава и сигнали, които на пръв поглед бихте могли да нямат връзка.

Всичко това е част от опита му за детоксикация. Поради начина ни на живот, под една или друга форма, ние сме изложени на действието на токсини. Това може да се случи въпреки добрите хранителни навици и здравословния начин на живот, които намаляват нивата на токсини в тялото.

Мястото, където живеем, е пълно с частици. Те може да са във въздуха, водата, храната и много други източници. С всички тях сме в пряк контакт. Имаме органи, които са отговорни за събирането и изхвърлянето на повечето токсини. Но понякога те се претоварват и способността им да работят правилно намалява.

Като резултат, в нас се натрупват токсини. Не можем да се отървем от това натрупване бързо и затова страдаме от редица физически и емоционални проблеми. Понякога е трудно да разберем, че имаме проблем. Но има редица сигнали, които може да ни предупредят, преди ситуацията да се е усложнила много.

Вижте кои са симптомите, че тялото Ви е препълнено с токсини:

1. Постоянна умора

Вашето тяло би могло да работи извънредно, за да се отървете от токсините, съхранявани в различни тъкани. Когато това се случва, е нормално да изпиваме по-голяма умора. Това се случва даже и да спите добре. Умората, трудностите с концентрацията и желанието да спите през целия ден са предупредителни сигнали. Може би тялото ви се нуждае от помощ, за да се пребори с натрупването на отпадъци.

2. Постоянно качване на тегло

Отслабването не е лесна задача. То почти винаги изисква продължителни усилия с диети или упражнения. Ако правите тези неща и все пак качвате килограми, това е предупредителен знак за хормонален дисбаланс. Това състояние се дължи на много фактори, например високи нива на токсини от храни и продукти за лична грижа.

3. Запек

Чревният тракт играе важна роля при отърваването от токсините. Трудностите при изхождането или запекът е показател за проблем. Ясно е, че има очевидно задържане на отпадъци. Повишават се нивата на токсини в тялото и възникват болки в корема, възпаление и трудност с усвояването на хранителни вещества.

4. Проблеми с кожата

Кожата е един от органите, които показват проблеми с претоварването с токсини. Появата на акне, обриви и алергични реакции са показатели за това. Те може да ви показват, че тялото не се отървава от токсините, особено от тези в кръвта и тъканите.

5. Прегряване и горещи вълни

Един от признаците на претоварване с токсини е прегряването на тялото. Това е така, защото натрупването на токсини кара черния дроб да работи по-усилено от нормално. Това причинява повече потене, което помага на тялото да се отърве от токсините чрез кожата.

6. Постоянни главоболия

Токсините в тялото могат директно да повлияят на нервната система. Те могат да причиняват реакции, като постоянно главоболие. Тъканта на нервната система е хиперчувствителна към токсини. Поради това не е странно, че предизвиква такава реакция.

7. Натрупване на коремни мазнини

Детоксикацията помага за отслабването. Една от причините е, че тя премахва отпадъчните вещества, които водят до натрупване на мазнини в коремната област. Това се дължи на факта, че токсините влияят на нивата на захар и холестерол. И двете увеличават мастните депозити в корема.

8. Лош дъх

Ако имате добра устна хигиена, но все пак имате лош дъх, имате проблем. Този лош дъх може да идва от проблеми с храносмилането или натрупване на токсини в черния дроб. Те променят средата на храносмилателния тракт. Тази промяна помага на лошите бактерии да се развиват в устата – и във венците, и в зъбите. Освен това езикът ви може да е покрит с жълт филм. Причината за това вероятно е прекомерно количество токсини в кръвта. Жълтият филм може да причини и лош дъх и инфекции. За да се предпазите от всичко това, специалистите препоръчват да използвате продукти за устна хигиена като пасти за зъби, вода за уста, гелове и др.

9. Камъни в жлъчката

Излишъкът на токсини в жлъчката може да бъде вреден. Това кара жлъчният мехур да произвежда камъни в жлъчката. Черният дроб може да започне да съхранява излишната жлъчка в жлъчния мехур. Тази гъста течност му пречи, поради което започват да се образуват камъни.

Борите ли се с проблеми от такова естество?

Ако е така, спрете да консумирате преработени храни. Трябва да увеличите и количеството вода и пресни плодове, които консумирате. За най-добри резултати, помислете за детоксикираща диета. Или още по-добре – добавете детоксикиращи напитки към сегашната си диета.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply