Диамантените гоблени – уникален начин да добавите стил в дома си

Домът е мястото, където всички ние се прибираме след дългия и напрегнат ден и искаме да се почувстваме спокойно, уютно и комфортно. За много хора, които притежават способността да създават красиви неща с ръцете си, декорирането му с диамантени гоблени е един от начините да изразят собствения си стил и да направят жилището си уникално и неповторимо.

 

Диамантените гоблени стават все по-популярни през последните години и доста хора предпочитат да прекарват часове от свободното си време в изработката им. Правенето на диамантени гоблени често е не само любимо хоби, а и начин за отпускане и релаксация. 

 

Въпреки че често ги наричат диамантена бродерия, те значително се различават от бродерията в класическия смисъл на думата, тъй като за направата им се използват диаманти. Това на практика представляват мащабни композиции с интересни изображения, които се получават от прикрепянето на диаманти в различни големини и нюанси върху платно.

 

Как да си направите диамантен гоблен?

 

Ако имате желание да създадете диамантен гоблен, който да поставите в дома си, но никога не сте го правили досега, ето няколко практични съвета, които ще ви бъдат полезни. 

 

Необходими материали

 

Препоръчваме ви на първо време да си подсигурите твърда повърхност, на която да прикрепите гоблена, докато го изработвате. Това е много важно, тъй като всяко свиване или разместване, след като сте започнали да го лепите, може да доведе до неговото разваляне.

 

Техника на изработка

 

В комплекта за изработка на диамантен гоблен, който може да закупите от специализирания онлайн магазин Goblenizavsichki.com, ще откриете залепваща основа, която е защитена със специално покритие. 

 

Важно е да не отлепяте цялото покритие наведнъж, защото лепилният слой ще поеме прах, което ще затрудни залепянето на диамантите. Ето защо, по-добре е да надигате само малка част от покритието като работите в участъка под него. След като привършите с даден участък от гоблена, го покрийте отново, докато сте готови напълно. Желаем ви приятни мигове с това интересно начинание!

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply