Необходими продукти:
3 с.л. кленов сироп
150 гр. Боровинки
2 с.л. брашно
2 с.л. филирани бадеми
2 ч.л. канела
200 мл. овесено или бадемово мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. ванилия
6 филии бял хляб
Мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Внимателно загрейте кленовия сироп и боровинките в тиган, докато боровинките започнат да омекват и да пускат сок, оставете ги настрана в тигана. Смесете брашното, бадемите, канелата, млякото и ванилията в плитка купа.
Загрейте малко олио в тигана. Потопете филийка хляб в млечната смес, изтръскайте излишъка и изпържете хляба от двете страни, докато покафенее и стане хрупкав по краищата. Поддържате филийките топли, докато приготвите останалите. Сервирайте със сготвените боровинки.