Веган френски тост

Необходими продукти:

3 с.л. кленов сироп

150 гр. Боровинки

2 с.л. брашно

2 с.л. филирани бадеми

2 ч.л. канела

200 мл. овесено или бадемово мляко

1 с.л. захар

1 ч.л. ванилия

6 филии бял хляб

Мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Внимателно загрейте кленовия сироп и боровинките в тиган, докато боровинките започнат да омекват и да пускат сок, оставете ги настрана в тигана. Смесете брашното, бадемите, канелата, млякото и ванилията в плитка купа.

Загрейте малко олио в тигана. Потопете филийка хляб в млечната смес, изтръскайте излишъка и изпържете хляба от двете страни, докато покафенее и стане хрупкав по краищата. Поддържате филийките топли, докато приготвите останалите. Сервирайте със сготвените боровинки.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар