Необходими продукти:
3 с.л. маскарпоне
1 с.л. ситно нарязан розмарин
1 глава чесън
2 пилешки гърди
4 слайса прошуто
Зехтин
Половин лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете маскарпонето с розмарина, смления чесън, сол и черен пипер на вкус. Поставете две парчета прошуто на кухненския плот, отгоре поставете една пилешка гърда. В единия й край сложете лъжица от маскарпонето. Увийте пилешкото възможно най-стегнато и плътно, за да запазите плънката.
Загрейте тиган с незалепващо покритие, добавете зехтин и запечатайте пилешкото от двете страни. Прехвърлете в тавичка и оставете да се допече във фурната за 15-20 минути.
Изсипете лимоновия сок в тавата и разбъркайте, докато се отделят всички остатъци от пилешкото. Залейте пилешкото със соса, сервирайте с печени картофи и зелен фасул.