Пилешко роле с билково маскарпоне

Необходими продукти:

3 с.л. маскарпоне

1 с.л. ситно нарязан розмарин

1 глава чесън

2 пилешки гърди

4 слайса прошуто

Зехтин

Половин лимон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете маскарпонето с розмарина, смления чесън, сол и черен пипер на вкус. Поставете две парчета прошуто на кухненския плот, отгоре поставете една пилешка гърда. В единия й край сложете лъжица от маскарпонето. Увийте пилешкото възможно най-стегнато и плътно, за да запазите плънката.

Загрейте тиган с незалепващо покритие, добавете зехтин и запечатайте пилешкото от двете страни. Прехвърлете в тавичка и оставете да се допече във фурната за 15-20 минути.

Изсипете лимоновия сок в тавата и разбъркайте, докато се отделят всички остатъци от пилешкото. Залейте пилешкото със соса, сервирайте с печени картофи и зелен фасул.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар