5 съвета за здравословно хранене

Здравословната диета осигурява многобройни ползи за здравето – намаляване на риска от няколко хронични заболявания , поддържа тялото ви здраво. Въпреки това, извършването на големи промени в диетата ви понякога може да ви се стори много сложно и проблемно. Вместо това, може би е по-добре да започнете с няколко по-малки.

Ето 5 неща, които ще ви помогнат да се храните по-здравословно.

1. Хранете се по-бавно

Бързо ядящите са до 115% по-склонни да затлъстеят от бавно ядящите. Апетитът ви, колко ядете и колко сте пълни се контролира от хормони. Тези хормони сигнализират на мозъка ви дали сте гладни или сити.

2. Заменете белия хляб с пълнозърнест

Пълнозърнестите храни имат различни ползи за здравето, включително намален риск от диабет тип 2, сърдечни заболявания и рак. Те също са добър източник на фибри, витамини от група В и няколко минерала като цинк, желязо, магнезий и манган.

3. Включете мляко в диетата си

То увеличава добрите бактерии в корема.

4. Пазарувайте по списък

Ако не знаете точно от какво се нуждаете, можете да купите много нездравословни храни, докато гладът може допълнително да изостри вашите импулси. За да сте сигурни, че няма да им се поддадете, планирайте предварително това, което ви е необходимо.

5. Пийте вода

Питейната вода може да доведе до отслабване, поддържане на теглото и дори леко да увеличи броя на калориите, които изгаряте ежедневно.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply